Следва

Lady & Gents подгряват сръбска банда в трибют за Amy Winehouse

Гледаме от днес Носителят на Наградата на ФИПРЕССИ от Кан '16 "Тони Ердман"

Носитулят на Наградата на ФИПРЕССИ от Кан '16, както и на пет награди на Европейската Филмова Академия '16 – за най-добър филм...

Movies & TV преди 6 години

Носителят на Наградата на ФИПРЕССИ от Кан '16, както и на пет награди на Европейската Филмова Академия '16 – за най-добър филм, най-добър актьор, най-добра актриса, най-добър режисьор и най-добър сценарий и с номинация за Оскар за чуждоезичен филм и Наградата LUX на Европейския парламент 2016, "Тони Ердман тръгва на екран от днес, 31 март.

Уинфрид и дъщеря му Инес не се виждат особено често. Той е учител по музика, но след като става ясно, че вече няма на кого да преподава, а и старото му куче умира, решава да изненада дъщеря си с посещение. Това решение обаче се оказва рисковано – дъщеря му живее в Букурещ и работи по важни корпоративни стратегии. Фактът, че географски баща и дъщеря се доближават, никак не им помага да се виждат по-често. Освен това Уинфрид е шегаджия и непрекъснато дразни Инес с дребните си смешки, които пречат в ежедневието и в работните срещи. Двамата в крайна сметка се скарват и Уинфрид заминава обратно за Германия. Всъщност Инес само така си мисли, защото на негово място идва... Тони Ердман – алтер егото на бащата. Облечен в костюм, със странна перука и ужасни изкуствени зъби, Тони рязко влиза в живота на Инес, представяйки се за тренинг-гуру на нейния изпълнителен директор. В ролята на Тони, Уинфрид е много по-смел и успешно се противопоставя на Инес. Всъщност по този начин двамата неусетно се сближават.

Сценарист и режисьор:
Марен Аде

В ролите:
Петер Симонишек, Сандра Хюлер,
Михаел Витенборн, Томас Лойбл,
Тристан Пютер, Хадевих Минис,
Луси Ръсел, Ингрид Бису,
Влад Иванов, Виктория Кочиаш


More Movies & TV