Следва

HP стартира глобална кампания за сигурността с участието на Крисчън Слейтър

Юрген Телер и Трейси Емин избраха най-доброто селфи в света

Галерия Саатчи откри изложба, посветена на селфи, точно на 31 март. Лондонската галерия е първата, която подрежда изложба, посветена на селфи...

Events преди 6 години

Галерия Саатчи откри изложба, посветена на селфи, точно на 31 март. Лондонската галерия е първата, която подрежда изложба, посветена на селфи като способ за самоизразяване. Заглавието й е From Selfie to Self-Expression, а предисторията - следната: от 23 януари до 12 март галерията проведе открит конкурс за най-добро селфи. Жури в състав Юрген Телер, художничката Трейси Емин и други представители на съвременното изкуство избират финалистите сред 8 000 участници. Наред със селфитата, в експозицията влизат автопортрети на известни художници: Рембранд, Ван Гог, Трейси Емин, Веласкес и други, както и снимки на Барак Обама, Бенедикт Къмбърбач и други известни хора.

"Селфи въплъщава прехода на съвременната култура в наситената с цифрови технологии ера, в която мобилните телефони са неотделими от камерите, — разказва директорът на галерията Найджъл Хърст. — Изложбата цели да разкаже историята и креативния потенциал на селфи".

More Events

Изложбите в София: светско монументално изкуство или 125 години от рождението на Дечко Узунов

Events преди 3 седмици

Дечко Узунов и днес продължава да привлича вниманието на изследователите с многобройните си творчески проявления. Освен в областта на изящното изкуство той се изявява и в монументалното. Разработва редица проекти в различни направления, вкл. стенописи, мозайки и витражи.