Следва

Обичаме хубаво вино? Приятно ни е, Deja Vu!

Гледаха ни на карти Таро: Всичко е в ръцете ни!!!

Ако не сте сигурни, че наистина сте готови да чуете какви са тълкуванията на въпросите ви, според картите Таро, то по-добре изобщо не се и захващайте със задаването им!...

Health преди 6 години

Ако не сте сигурни, че наистина сте готови да чуете какви са тълкуванията на въпросите ви, според картите Таро, то по-добре изобщо не се и захващайте със задаването им! Отговорите може да не ви харесат, да ви изненадат неприятно, да ви накарат да се разровите много назад, за да можете да продължите напред. И ако мислите, че предсказват бъдещето също като врачка на средна възраст с огромна, космата бенка на лявата буза, с големи гърди, скрити под ярко оранжева, плетена блуза и обута в лилава пола-панталон с тревисто зелени ластични нашивки на крачолите, сте много далеч от истината и представите ви за потенциала на картите Таро доста се разминават!

Всеки може да намери тълкуванието на всяка една от картите за себе си по начин, който да му по(дс)каже какво е или не е добре да прави занапред. Точно, защото се познава и може сам да се предпази от собствените си глупави слабости. Всъщност, човек може да разбере за себе си неща, които не е и подозирал, че умее, владее, има желание да изрази. Картите Таро по-скоро биха могли да ни дадат кураж, да ни отворят очите, да ни накарат да погледнем по-изконно или по-отгоре на „нещата”. Всъщност, при всички положения, каквото и да ни кажат те, след срещата ни с тях и човека, който ги разчита и е връзката помежду ни, ще се чувстваме странно, по-различно, по-различни отпреди 7 минути, променени…



Но наистина спойката, връзката между откритите тайни на картите и нашите скрити въпроси, жадно излизащи от душите ни с крясък право към Вселената, е много е важна. Екип на ViewSofia имаше честта и удоволствието да се срещне с един невероятен и много магнетичен човек, побрал в себе си топлината, търпението, мъдростта, чувството за хумор, вълшебството на Изтока, дяволията на Запада, чуждото страдание, любовта към себе си. Човек, който е отдаден и посветен изцяло на философията и проникновенията на йогата и картите Таро.

Винсент Батиг, известен още и като Деян Пракаш, е учител по K-Йога и Кундалини Йога повече от 35 години и няколко пъти годишно идва в България по покана на YOU YOGA за К-Йога семинари, които включват и модули, свързани с ведическа астрология. По образование е музикант, а произведенията му са базирани на мозъчни вълни, оказващи влияние върху човешкия разум.

Защо карти Таро и йога едновременно? От дете се занимава с бойни изкуства под зоркия поглед на японски учители. Чупи гръбнака си няколко пъти, влиза в болници, лежи парализиран. Един от учителите му при поредното гръбначно поражение му казва, че е време да се отдаде на йога. Той отива в Индия, обикаля я цялата, минава през всякакви йога училища, което спомага за развиването на неговата "версия" на к-йога и кундалини. Сам определя себе си скромно като “йога физиотерапевт”. Преподава също и Ащанга, Виняса, Хатха, Тантра и Пранаяма, занимава се с ведическа астрология и марма терапия. Базиран в Швейцария, Деян е консултант терапист по акупресура, чакра медицина, хармонично пеене, таро и индийска нумерология.

От дете Винсент мечтае да се срещне с идола си Алехандро Ходоровски Прулански, познат и с прякора Ходо. За да му зададе един-единствен въпрос. Върху който умува цяла нощ, докато пътува с влак от Берн до Париж, надявайки се да има късмета да попадне сред 13-те избрани за среща с Учителя. Екзистенциалната питанка била: "Толкова много неща искам да влязат в живота ми, а те не идват. Какво да правя - да се старая повече, да мечтая по-силно и да се боря за тях или да ги пусна ами да дойдат при мен?". И думите му предизвикват смях в очите на таро-майстора и аудиторията им. Полученият нееднозначен отговор на Ходо бил, че няма как точно той да даде конкретен отговор на този въпрос, и дори и да има такъв, на Винс едва ли ще му се хареса.


Учителят Алехандро Ходоровски

А самият Ходоровски е писател, актьор, режисьор и философ, известен с многостранните си таланти и своята ексцентричност. Живеещият в Приж чудак е мим от трупата на Марсел Марсо, автор на култови филми като „Фандо и Лис“ (1970), „Къртицата“ (1971), „Свещената планина“ (1973), „Света кръв“ (1989) и „Крадецът на дъги“ (1990), на книги по психомагия, стихосбирки и комикси. Според специалисти комиксите и работата му по “Дюн” са повлияли кино хитове като “Междузвездни войни”, “Хищникът” и “Война на световете”. Много световни звезди, сред които дори рапърът Канийе Уест, споделят, че творчеството им е било повлияно от филмите на Ходо.

Открил впоследствие силата и магията на картите Таро и силно повлиян от Ходо, Винс намира в себе си дарбата, заради която се посвещава изцяло да помага на хората. Ползва ги всеки ден по-скоро като инструмент, с който да предизвика сам себе си, отколкото като фетиш. Защото такъв е и методът на Ходоровски - провокативен. С който се казва, разказва, показва какво изразява картата, с което се предизвиква реакция у човека, благодарение на която разговора между него и държащия картите Таро продължава в конкретна посока.



В крайна сметка онова, което картите ни казват, всъщност е повече психология и добро познаване на хората, отколкото гадателство и свръх интуиция спрямо конкретния човек. Реално това не е гледане в бъдещето, а помагане за разрешаване на проблеми, чрез засягаща те провокация, изваждаща те от зоната на комфортност. И следствието от нея - обида, тъга, щастие, замисляне и т.н., „човекът с картите” по-скоро го ползва като инструмент, за да работи с теб на база на начина, по който си реагирал. И това е връзката с подсъзнателното.

Една карта сама по себе си не означава нищо, сподели ни още Винс! Тя може само да даде посока. Всичко е съвкупност от обстоятелства и зависи от нас самите. Всичко - цялата сила, енергия, желание, информация, е скрито в нас, в мозъка ни. И само ние, разбира се с „помощта” на чужда провокация, можем да предопределим бъдещия изход, стечението на обстоятелствата, които пряко ни касаят. Излиза така, че на човека му е приятно да си създава ритуали и да спазва ходенето по определени стъпки, които да спазва, без дори да осъзнава. Това му дава вътрешно спокойствие и душевен мир. Оказва се, че ние, хората, имаме несъзнателната нужда от рамкиране. От поставяне на конкретни, малки, невидими граници. От нуждата да знаем къде е точка „А”, т.е. – началото, и точка „Б” – евентуалният финал. Това ни дава вътрешно спокойствие, утешима нагласа за изпълнението на онова, с което сме се захванали, в обозрими срокове. Това е ултиматум, стимул, провокация. Мозъкът ни се активира и променя всички действия, които ще последват от това. И се задейства „ефектът на пеперудата”…

More Health

Детокс напитката, която топи мазнините за 14 дни

Health преди 6 дни

Търсите решение за изгаряне на мазнини и възстановяване на силуета за само 14 дни? Не търсете повече! Ето една магическа детокс напитка, която, ако включите в ежедневната си рутина, ще стимулирате метаболизма и ще постигнете целта си, ако тя е здравословно отслабване.