Следва

She's got the power: Изящна мароканка краси Vogue Arabia

Г като гаф: Модните недомислици на седмицата

Фешън издънките на седмицата...

All fashion преди 6 години

Маркетингова хрумка

Няма как да не сте чули за скандала, разразил се с американските авиолинии United Airlines и по-конкретно отказа им да допуснат две млади момичета на борда си, заради това, че са били облечени с клинове. Оттогава насам случката предизвиква истински фурор в онлайн пространството, а от компанията се защитават, обяснявайки, че момичетата са със статус "pass travelers", което означава, че са роднини на служители на компанията и могат да пътуват безплатно, ако спазват по-специален дрес код, забраняващ клинове, скъсани джинси, кроп топове и джапанки. Идеята зад тази забрана е, че тези пътници са малко или много представители на компанията и видът им трябва да е адекватен. Компанията застава зад решението си без колебание, но пък неодобрението в социалните мрежи е огромно... Спортният гигант Puma пък също изразява мнение по въпроса и то по особено забавен начин, предоставяйки 20% намаление на всички модели клинове за пътници на United Airlines - необходимо е единствено предоставяне на минал или предстоящ билет за пътуване с компанията, за да бъде отстъпката валидна.


 

Антифеминизъм

Отново в Щатите, и отново по повод дрес код се развива и следващия ни гаф за седмицата. В гимназия в Джаксънвил, Флорида учениците са силно възмутени заради разлепените из сградата на училището флаери с препоръки относно роклите на момичетата за предстоящия бал. Всеки един от тях се състои от надпис "Отиваш на бала?" и снимки на няколко модела рокли, показващи повече или по-малко плът. Под по-разголените стои отговор "Не, няма да отидеш.", а под по-консервативните модели - "Да, отиваш. Добро момиче." Сами се досещате за вълната от негодувание, надигнала се у ученици и родители, а публичността на грозната случка е вече огромна.

Разбира се, училището е в пълното си право да наложи стриктен дрес код, но не по този абсурден и обиден за момичетата начин, който на всичкото отгоре и намеква, че неспазилите препоръките са лоши момичета...


 

В шок сме, Ариел

Обикновено Ариел Уинтър редовно показва шикозни тоалети на червения килим, този път обаче 19-годишната девойка сериозно се оплеска. За премиерата на детския филм Smurfs: The Lost Village актрисата заложи на къса рокля с полупрозрачни участъци около гърдите и корема. Съгласни сме, че дизайнът е секси, но някак не ни допада нито как седи на фигурата на Ариел, нито фактът, че брюнетката е заложила на него на подобно събитие!






 

1 Пост = 1 милион долара

Знахме, че Бионсе печели пари, но чак пък толкова! Оказва се, че певицата се е превърнала в такъв infuencer, че нейн пост в социалните мрежи й печели по минимум милион долара. По този начин бременната изпълнителка създаде прецедент, който ще е трудно да се победи. Бионсе е първият и единствен човек, който успява да печели баснословната сума на една единствена публикация в социалните мрежи. Е, явно империята на кралицата се разраства.

More All fashion

От ципа на Ема Стоун на Оскарите до ципа като символ на независимост

All fashion преди 11 часа

След широко обсъждания фатален цип на роклята, която Ема Стоун беше избрала за Оскарите, се връщаме назад във времето, за да разберем какво общо имат Първата световна война, детска реклама, Елза Скиапарели и Емил Хермес със „закопчаването на кукички за обувки“.

Техни височества Обувките, ревюта Есен/Зима 2024

All fashion преди 1 ден

Вълнението от модния месец отминава бавно и блажено: след като седмици наред пистите бяха сцена за развихреното въображение на най-великите дизайнери на нашето време, следите в съзнанието ни са все още ярки.