Стил урок на седмицата: Slingbacks

Slingbacks обувките официално се завръщат на модната сцена, наред с недолюбваните китън токчета, които пък за настоящия топъл сезон...

Slingbacks обувките официално се завръщат на модната сцена, наред с недолюбваните китън токчета, които пък за настоящия топъл сезон често се обединяват в един общ силует. Асоциациите с обувката често не са от най-приятните заради подчертаното й ретро внушение, но ако сте наблюдавали новостите сред стрийт стайл елита, няма как елегантният женствен силует на аксесоара на момента да ви е убегнал, поне на нас, със сигурност, не е.

Сред множеството дизайнерски предложения и хай-стрийт интерпретации, ясно се откроява моделът на Dior, залял улиците на Париж по време на Седмицата на модата с финия си силует и красивата каишка зад петата, наподобяваща панделка с надпис "J'adior".


Christian Dior Пролет/Лято 2017-та

Говорейки за този модел, няма как да не споменем и вечните двуцветки на Chanel, които с ранг на фешън икона, съществуват още от далечната 1957 г. и оттогава насам красят краката на най-фешън дамите по света. Но те са класика и изключение от сезонните тенденции, макар и точно за този сезон да изглеждат по-актуални отвсякога.

Освен моделът на Dior, част от първата колекция на Мария Грация Кюри за къщата, интересно предложение идва и от Демна Гвасалия за Vetements и пролетната му колекция, изпълнена с колаборации с иконични брандове, сред които и тази с Manolo Blahnik, състояща се от сатенени slingback обувки в различни цветове.

Коментари: 2

M
Megs (2017/04/06 / 11:27)
Мисля, че това е обувката, която прави дамският крак най-тънък, секси, привлекателен. Безкрайно харесвам!
K
Kalista (2017/04/06 / 06:38)
От някоя и друга година имам желание за такъв модел обувки и си купих миналата година, но не се съм ги носила почти. Купих ги въпреки че знам, че такъв модел не са ми особено удобни. Има ли хора, които не вървят бавно, и въпреки това са им удобни тези обувки с каишка през петата? Имам чувството, че когато тежестта е върху крака, преди да се отлепи от земята, натискът върху каишката е сериозен (обувките не са ми малки, нито тесни, нито с висок ток, а и не бих казала, че съм особено тежка) и ако ги нося интензивно един месец, ще се скъсат (въпреки че са качествени).

За да коментираш, е необходимо да влезеш в профила си. Ако все още нямаш такъв, използвай линка "Регистрация" по-долу.