Следва

Run INIKI Run

Стил урок на седмицата: Slingbacks

Slingbacks обувките официално се завръщат на модната сцена, наред с недолюбваните китън токчета, които пък за настоящия топъл сезон...

All fashion преди 7 години

Slingbacks обувките официално се завръщат на модната сцена, наред с недолюбваните китън токчета, които пък за настоящия топъл сезон често се обединяват в един общ силует. Асоциациите с обувката често не са от най-приятните заради подчертаното й ретро внушение, но ако сте наблюдавали новостите сред стрийт стайл елита, няма как елегантният женствен силует на аксесоара на момента да ви е убегнал, поне на нас, със сигурност, не е.

Сред множеството дизайнерски предложения и хай-стрийт интерпретации, ясно се откроява моделът на Dior, залял улиците на Париж по време на Седмицата на модата с финия си силует и красивата каишка зад петата, наподобяваща панделка с надпис "J'adior".


Christian Dior Пролет/Лято 2017-та

Говорейки за този модел, няма как да не споменем и вечните двуцветки на Chanel, които с ранг на фешън икона, съществуват още от далечната 1957 г. и оттогава насам красят краката на най-фешън дамите по света. Но те са класика и изключение от сезонните тенденции, макар и точно за този сезон да изглеждат по-актуални отвсякога.

Освен моделът на Dior, част от първата колекция на Мария Грация Кюри за къщата, интересно предложение идва и от Демна Гвасалия за Vetements и пролетната му колекция, изпълнена с колаборации с иконични брандове, сред които и тази с Manolo Blahnik, състояща се от сатенени slingback обувки в различни цветове.


Vetements Пролет/Лято 2017-та

Обувката, разбира се, може да се интерпретира в множество визии, но най-лесна за носене е в комбинация с младежки, релаксирани силуети като mom/boyfriend джинси, скъсени панталони, подчертаващи глезена, хубав блейзър и дори суитчер. И ако все още не сте сигурни каква страхотна пролетна находка са slingbacks обувките, разгледайте селекцията от подбрани стрийт стайл кадри, които да ви убедят в противното...



More All fashion