Следва

Американски грайндкор-джаз цигулар ще освети обновеното Второ студио на БНР

Best of the fest: Силата на Кино Гурме

Кино Гурме e възможност за наслада на всички сетива, специално за ценителите на качествено кино, гурме кухня и разбира се - на виното!

Movies & TV преди 7 години

Кино Гурме e възможност за наслада на всички сетива, специално за ценителите на качествено кино, гурме кухня и разбира се - на виното!

В рамките на Best of the Fest ще видим две гурме прожекции и ще опитаме много специални селекции от избата на Domaine Boyar – виното на фестивала.

Първата прожекция гледаме на 7 април от 18.00 часа- "ВИНОТО НА ПРИОРАТ", реж. Давид Фернандес Де Кастро
Със сухата си почва и неприветливи пейзажи Приорат винаги е бил един от най-бедните райони на Каталония. Затова не е изненадващо, че в края на 70-те години никой не вярва на плановете на група хипита да съживят местното производство на вино, което през XVII в. е процъфтявало. Но в крайна сметка те успяват. Днес Приорат е един от най-важните региони за производство на вино в света. Лозари, ентусиасти и винопроизводители – сега хипитата са популярни като „Великолепната петорка“ и разказват историята на виното на Приорат. Разбира се, първите години са трудни, защото банките не им отпускат кредит. Следва обаче изключителен успех, когато един журналист решава да представи техния продукт и така целият свят разбира за виното им. „Може да правиш страхотно вино. Може да имаш най-добрия маркетинг“, казва един от лозарите, „но най-доброто вино е онова, което има история.“

Специалната винена селекция на Domaine Boyar включва:
Altozano Vertejo & Sauvignon Blanc
Rue Romance – merlot

Повече за филма гледаме тук>>



Вторият филм ни очаква на 12 април от 19.00 часа - "АНДРЕ – ГЛАСЪТ НА ВИНОТО", Реж. Марк Челичеф Андре – гласът на виното ни води на пътешествие от Русия през Европа до Америка, за да се запознаем с историята на Андре Челичеф, посветил живота си на древена техника за правене на вино. Андре е руски аристократ, който прекарва младежките си години като работи и учи в Европа, а след това заминава за Калифорния. Там преживява трагични моменти, но и успява да съживи местната индустрия. Андре не е бизнесмен, а по-скоро артист и учен, чиито сърце и душа са посветени на виното. Житейската му философия и любовта му към тази напитка и до днес вдъхновяват новите поколения винопроизводители по целия свят. Тази история е разказана чрез неговия глас и гласа на онези, които са го познавали. Сред тях са някои от най-важните майстори в занаята.

Специалната винена селекция на Domaine Boyar включва:
Geyser Peak Chardonnay
Geyser Peak Cabernet Sauvignon
Rue Romance Sauvignon Blank

Още за филма тук>>

More Movies & TV