Следва

Джъстин О`Ший пуска собствен бранд

Кой кой е в модата днес: Мел Отенбърг

Мел Отенбърг е от този сорт стилисти, които ще те грабнат не просто с актуалността в днешно време в света на модата...

All fashion преди 6 години

„Мел Отенбърг, благодаря ти толкова много! Ти наистина ме разбираш, знаеш какво се опитвам да кажа! Мога да ти изпратя две снимки и ти да изкараш точната рамка на това, което търся, и няма нищо по-хубаво от това! Модата не трябва да бъде обезсърчаваща, трябва да бъде забавна! Ти я правиш лесна за мен!” - това са, може би, едни от най-силните думи по време на награждаването на CFDA Awards 2014, изречени от не кой друг, ами от самата Риана към нейния личен стилист – Мел Отенбърг! И има защо да бъдат толкова тежки и категорични!

Мел Отенбърг е от този сорт стилисти, които ще те грабнат не просто с актуалността в днешно време в света на модата, но и с желанието да преоткриват личността на всеки, с когото работят. Събирайки двете заедно, той сътворява най-силната отвара и успява да си начертае пътя!



Израснал във Вашингтон, още от ранна възраст Мел усеща онзи бунт в душата си и разбира, че дрехите го теглят и то доста силно. Първоначално е искал да стане дизайнер, като решава да следва в училището за дизайн в Роуд Айлънд, където е бил захласнат от това да прави унисекс кожени якета, в стил 80-те, въпреки че тогава е била сладката 90-та. Завършвайки, той се мести от града и се озовава в Ню Йорк, където бил назначен като асистент-дизайнер, но динамиката, която кипяла в сърцето му, бързо му подсказала, че това не е за него и напуска. Не след дълго се появява фотографът Матияс Врайнс, който го придърпва и му предлага работа като стилист за някои от неговите снимки. Мел се съгласява и дори неведнъж се включва в екипа му. Постепенно започва да намира своето място в различни списания, които днес вече не съществуват. Във време, в което мейлите не са били открити, а хората са си контактували чрез факсове или писма, Отенбърг изпраща няколко на Дейвид Лашапел със силното желание за съвместна работа. Превърнал се в куче, подгонило своята плячка той не се отказва, докато не я хване! Нещо, което днес го е прави герой за мнозина!



Като истински дебнещ маниак, Мел постоянно се движи с една тетрадка, в която споделя своите наблюдения и фантазии. Не след дълго, откакто се свързал с Лашапел, получава отговор и ето че нещата потръгват в правилната посока за Отенбърг. Първата му съвместна работа с фотографа му дава възможност да се срещне с Памела Андерсън, а докато се осъзнал, Мел вече контактувал с Джон Галиано, с Шарлиз Терон за няколко от нейните появи на Диор, и с Бритни Спиърс, по-скоро с нейните танцьори, които се включват на изпълнението на песента „Slave 4 U” на наградите на VMA.

Кога и къде се среща с Риана? Още през далечната 2006г. за сп. „Elle” Мел се превръща в стилист за един ден на Рири. От този момент Отенбърг усеща потенциал на хамелеон в лицето на барбадоската, но пътищата им в се раздвояват. Всичко това, докато един ден през 2011г. Мел е потърсен от офиса на певицата и е поканен да се включи като стилист за Риана и всичките й танцьори за едно конкретно изпълнение. Това звучи повече от перфектно за Мел, докато не разбрал, че участието й било след три дена! Първоначално страхът от неуспех изпълва изцяло главата му и отказва! Динамиката, обаче, която не го напуска, му дава кураж и той приема предизвикателството! Стъпка, която не просто му спечелва място като главен стилист за изпълнението, но и за цялото турне на Рири!



Превръщайки се в неин главен стилист, Мел никога не напуска личността си и причината, поради която се превръща в това, което е днес! Певицата го включва и в нейното предаване „Styled to Rock” преди три години, което цели да даде възможност на някой от участниците да стане част от нейния екип. В него Мел играе ролята на съдия заедно с модела Ерин Уосън и самия Фарел Уилямс.

Постоянно търсещ нови предизвикателства, нови непознати територии, които да трансформира по най-добрия начин за Риана, Мел Отенбърг категорично запечатва името си като един от най-добрите стилисти! В една вечна колаборация с Адам Селман, двамата са непробиваеми откъм критици щом стане дума за стила на Рири, която, да не забравим, заедно с тях сътвори авторската си колекция за “River Island”. Увереност, чувство за комфорт и усет към дрехата – това са трите точки, които Отенбърг търси и си личи, че постига. Винаги с широко отворени очи за всичко, заобикалящо го, Мел постоянно дири неща, от които да сътвори перфекционизъм.

More All fashion

Страст и обожание: шоуто на Saint Laurent в Париж

All fashion преди 3 дни

По време на своето шоу Есен/Зима 2024/25, празнуващо прозрачните силуети, така скъпи на самия Ив Сен Лоран, творческият директор на модната къща Антъни Вакарело отдаде почит на гения на Ив с още един феноменален детайл - известната брошка със сърце, превърната в огърлица.