Следва

Джъстин О`Ший пуска собствен бранд

Кой кой е в модата днес: Мел Отенбърг

Мел Отенбърг е от този сорт стилисти, които ще те грабнат не просто с актуалността в днешно време в света на модата...

All fashion преди 6 години

„Мел Отенбърг, благодаря ти толкова много! Ти наистина ме разбираш, знаеш какво се опитвам да кажа! Мога да ти изпратя две снимки и ти да изкараш точната рамка на това, което търся, и няма нищо по-хубаво от това! Модата не трябва да бъде обезсърчаваща, трябва да бъде забавна! Ти я правиш лесна за мен!” - това са, може би, едни от най-силните думи по време на награждаването на CFDA Awards 2014, изречени от не кой друг, ами от самата Риана към нейния личен стилист – Мел Отенбърг! И има защо да бъдат толкова тежки и категорични!

Мел Отенбърг е от този сорт стилисти, които ще те грабнат не просто с актуалността в днешно време в света на модата, но и с желанието да преоткриват личността на всеки, с когото работят. Събирайки двете заедно, той сътворява най-силната отвара и успява да си начертае пътя!



Израснал във Вашингтон, още от ранна възраст Мел усеща онзи бунт в душата си и разбира, че дрехите го теглят и то доста силно. Първоначално е искал да стане дизайнер, като решава да следва в училището за дизайн в Роуд Айлънд, където е бил захласнат от това да прави унисекс кожени якета, в стил 80-те, въпреки че тогава е била сладката 90-та. Завършвайки, той се мести от града и се озовава в Ню Йорк, където бил назначен като асистент-дизайнер, но динамиката, която кипяла в сърцето му, бързо му подсказала, че това не е за него и напуска. Не след дълго се появява фотографът Матияс Врайнс, който го придърпва и му предлага работа като стилист за някои от неговите снимки. Мел се съгласява и дори неведнъж се включва в екипа му. Постепенно започва да намира своето място в различни списания, които днес вече не съществуват. Във време, в което мейлите не са били открити, а хората са си контактували чрез факсове или писма, Отенбърг изпраща няколко на Дейвид Лашапел със силното желание за съвместна работа. Превърнал се в куче, подгонило своята плячка той не се отказва, докато не я хване! Нещо, което днес го е прави герой за мнозина!



Като истински дебнещ маниак, Мел постоянно се движи с една тетрадка, в която споделя своите наблюдения и фантазии. Не след дълго, откакто се свързал с Лашапел, получава отговор и ето че нещата потръгват в правилната посока за Отенбърг. Първата му съвместна работа с фотографа му дава възможност да се срещне с Памела Андерсън, а докато се осъзнал, Мел вече контактувал с Джон Галиано, с Шарлиз Терон за няколко от нейните появи на Диор, и с Бритни Спиърс, по-скоро с нейните танцьори, които се включват на изпълнението на песента „Slave 4 U” на наградите на VMA.

Кога и къде се среща с Риана? Още през далечната 2006г. за сп. „Elle” Мел се превръща в стилист за един ден на Рири. От този момент Отенбърг усеща потенциал на хамелеон в лицето на барбадоската, но пътищата им в се раздвояват. Всичко това, докато един ден през 2011г. Мел е потърсен от офиса на певицата и е поканен да се включи като стилист за Риана и всичките й танцьори за едно конкретно изпълнение. Това звучи повече от перфектно за Мел, докато не разбрал, че участието й било след три дена! Първоначално страхът от неуспех изпълва изцяло главата му и отказва! Динамиката, обаче, която не го напуска, му дава кураж и той приема предизвикателството! Стъпка, която не просто му спечелва място като главен стилист за изпълнението, но и за цялото турне на Рири!



Превръщайки се в неин главен стилист, Мел никога не напуска личността си и причината, поради която се превръща в това, което е днес! Певицата го включва и в нейното предаване „Styled to Rock” преди три години, което цели да даде възможност на някой от участниците да стане част от нейния екип. В него Мел играе ролята на съдия заедно с модела Ерин Уосън и самия Фарел Уилямс.

Постоянно търсещ нови предизвикателства, нови непознати територии, които да трансформира по най-добрия начин за Риана, Мел Отенбърг категорично запечатва името си като един от най-добрите стилисти! В една вечна колаборация с Адам Селман, двамата са непробиваеми откъм критици щом стане дума за стила на Рири, която, да не забравим, заедно с тях сътвори авторската си колекция за “River Island”. Увереност, чувство за комфорт и усет към дрехата – това са трите точки, които Отенбърг търси и си личи, че постига. Винаги с широко отворени очи за всичко, заобикалящо го, Мел постоянно дири неща, от които да сътвори перфекционизъм.

More All fashion

От ципа на Ема Стоун на Оскарите до ципа като символ на независимост

All fashion преди 1 ден

След широко обсъждания фатален цип на роклята, която Ема Стоун беше избрала за Оскарите, се връщаме назад във времето, за да разберем какво общо имат Първата световна война, детска реклама, Елза Скиапарели и Емил Хермес със „закопчаването на кукички за обувки“.

Техни височества Обувките, ревюта Есен/Зима 2024

All fashion преди 1 ден

Вълнението от модния месец отминава бавно и блажено: след като седмици наред пистите бяха сцена за развихреното въображение на най-великите дизайнери на нашето време, следите в съзнанието ни са все още ярки.