Следва

Хитовият сериал ROGUE с премиера тази вечер по VIVACOM Arena

Известни творци и публични личности - ководещи на „ДЕНЯТ ЗАПОЧВА С КУЛТУРА“

Предаването „Денят започва с култура“ от днес стартира нова инициатива. Изявени професионалисти, експерти от различни области на културата и публични фигури ще имат възможност да се...

Events преди 7 години

Предаването „Денят започва с култура“ от днес стартира нова инициатива. Изявени професионалисти, експерти от различни области на културата и публични фигури ще имат възможност да се изявят в ново амплоа – като гост-водещи в сутрешния културен слот на БНТ1. В продължения на една седмица всеки от тях ще бъде екранен партньор на водещата Анна Ангелова.

Досегашният водещ на най-авторитетното предаване за култура в българския ефир Георги Ангелов фокусира вниманието си в другите два утвърдени формата в програмата на БНТ1, с които остава свързан - „История.BG“ и „Библиотеката“.

„Бих искал да съсредоточа усилията си върху „История.BG“ и „Библиотеката“, тъй като и двете предавания изискват специфични познания. Разбира се, винаги с удоволствие ще сътруднича на „Денят започва с култура“, особено по отношение на литературата и музиката. В крайна сметка, в областта на културата, мога да кажа, че ние сме един голям общ екип в БНТ“ – каза Георги Ангелов.

Целта на новата инициатива на „Денят започва с култура“ е да предостави широк спектър от гледни точки, близки до интересите на гост-водещите.

„Всеки, който през тези 6 години е бил част от екипа на „Денят започва с култура“ има принос в това предаването да стане институция. За мен беше удоволствие да работя с Георги Ангелов. Сега отваряме вратите на редакцията за професионалисти, експерти и артисти, за да доближим зрителите максимално до техните идеи и коментари. Целта е заедно да надскочим постигнатото досега и да предложим още по-разнообразно съдържание. За мен е чест и отговорност да работя в екип с всеки един от гост-водещите, защото ценя техните качества така, както тези на моите колеги. Вярвам, че ни обединява обща ценност – културата е имунната система на едно общество“ – допълни Анна Ангелова.

Първият гост водещ е главният редактор на „L`Europeo“ Димитър Стоянович. Той е сценарист на десетки игрални, серийни и документални филми, както и на телевизионни предавания. Димитър Стоянович бе главен сценарист и на националните кампании на БНТ – „Великите българи“, „Голямото четене“ и „Българските събития на 20 век“.

В близките месеци, за да влязат в ролята на гост-водещи в „Денят започва с култура“, са поканени медийният експерт доц. Георги Лозанов, фотографът Михаил Заимов, писателят и литературен историк Йордан Ефтимов, художникът Чавдар Гюзелев, драматургът и писател Георги Тенев, главният редактор на „Портал за култура“ Тони Николов, композиторът Петър Дундаков.

„Денят започва с култура“ гледаме всеки делничен ден от 9:15 часа по БНТ1!

More Events

10-те най-добри павилиона на Венецианското биенале, от тях - куп източноевропейски

Events преди 22 часа

Обикновено националните павилиони на Венецианското биенале играят втора цигулка на основната изложба - което е иронично, като се има предвид, че в тях има толкова много изкуство, ако не и повече, отколкото това, което се съдържа в Арсенале и Джардини взети заедно. Но тази година, с основна изложба, която поставя под въпрос идеята за държавите като цяло, не е възможно да се пренебрегнат националните павилиони.

Имърсив представленията на Karakashyan & Artists ни водят зад кулисите на професионалната кухня

Events преди 1 седмица

Режисьорът и хореограф Коста Каракашян и режисьорът и драматург Антония Георгиева отново събират сили с артистичния сладкар Александър Цеков за поредица от завладяващи спектакли, разкриващи скрития свят на ресторантската кухня.

The Heavens - изложба на Паоло Уудс и Габриеле Галимберте

Events преди 1 седмица

Галерия Синтезис и Френският институт в България представят изложбата “The Heavens” на Паоло Уудс и Габриеле Галимберти, чиято премиера е на фестивала Les Rencontres d'Arles през 2015 г. и оттогава гостува на множество музеи и фестивали. “The Heavens” е мащабен артистичен проект с критичен поглед към офшорните зони, който съчетава дългосрочно журналистическо разследване, фотография, финансови анализи и инфографики. Офшорните зони* тихомълком превземат целия свят. Повече от половината световна търговия преминава през тях. Нарастващият брой статии и доклади по тази сложна тема обикновено са илюстрирани със снимки на тропически плажове с палми. Така ли изглеждат наистина данъчните убежища?