Следва

Петте любими парчета на Рая Пеева

Свежите лица от блоговете: Страхотната Теодора!

Днешната ни среща е красива, усмихната и изпълнена с детски смях и игри...

преди 6 години

Днешната ни среща е красива, усмихната и изпълнена с детски смях и игри. 

Посреща ни в дома си прекрасната Теодора, млада и усмихната майка, изпълнена с творческа енергия, хъс и емоция за творчество, иначе технолог на обувна промишленост по образование и фешън блогър по призвание! 

Точно по детски, на игра, разговорът с нея започва с любимия на всички, малки и големи, и по-големи момичета и момчета - Лексикон! 

После следва и останалото:



V.S.: Кога и как започна аферата ти с блогърството?
T.: Преди почти 5 години. Вече бях почитател на Youtube „гурутата“ и някои чуждестранни блогъри, но започнах да издирвам български такива. Тогава не бяха толкова много (бюти и модни), но ми помагаха с мнение за този или онзи продукт. След като излязох по майчинство реших, че в свободното си време мога и аз да бъда полезна на някой, а в същото време да пиша за вълнуващите ме неща. И така, с леко плахи стъпки създадох the Beauty in my Life.



V.S.:Освен с блога, предимно се занимаваш с?
T.: Работя като офис мениджър в царството на обувките и чантите – PEPINA. Завършила съм „Технология на обувната промишленост“, впоследствие и „Икономика на туризма“, но някак все ме е теглeло към женската страст. Заобиколена съм всекидневно от красиви модели на италиански дизайнери, част от които намират място и в блога.

V.S.: Най-голямо удоволствие в деня ти носи...?

T.: Да се прибера у дома след края на работния ден, а на вратата да ме очаква силна прегръдка и целувка от синa ми. Най-хубавото чувство на света!



V.S: Когато искаш да избягаш от всичко, предприемаш...?
T.: Нямам нужда да бягам от каквото и да било, не обичам да оставам сама с мислите си, нямам и нужда. Паля се бързо, но и също толкова бързо ми минава. Често разтоварващо ми действат хубав филм или дълъг душ и маска за лице.

V.S.: Пет много важни неща, без които не можеш?

T.: Семейството ми, усмивка, музика, любов и добри приятели.



V.S.: "Най-нетърпеливите" попълнения в гардероба и ежедневието ти за Пролет 2017?

T.: Mom jeans, рокля с цветя, чанта в свеж цвят и тениски... много и различни.

V.S.: ЗА или ПРОТИВ експериментите с външния вид?

T.: Винаги съм ЗА, стига да е в рамките на разумното и да подчертава това, което вече е там.





V.S.: Доколко важни са традициите?
T.:
Много! Не трябва да забравяме кои сме и откъде произлизаме, а традициите са тези, които ни го напомнят. Дали ще са семейни или народни, спазвайте ги, доколкото ви е възможно.

V.S.: Най-приятно носталгичното от модата, което с удоволствие ще отнесеш в бъдещето?
T.:
Перлено колие, вечна класика.



V.S.: Хората от фешън кръгозора, тук и навън, които те кефят?
T.:
От БГ харесвам работата на Ники Божилов, София Борисова, Иванка Христова, M2V, Vintage Summer и др. Все млади и талантливи хора! Възхищавам се също на стила на доста наши и чуждестранни фешън блогъри, и дори черпя вдъхновение от тях. Обожавам моделите на Тори Бърч, свежите и романтични рокли на Valentino. Вдъхновение ме залива отвсякъде, а любима със стила си винаги ще ми е Джесика Алба. Обожавам я и съм безкрайно щастлива, че имах възможност да се докосна до нея лично.



V.S.: Открехни ни къде пазаруваш?
T.:
Обувки и чанти предимно от PEPINA, маратонки и спортни обувки от ProdavamGi.com, дрехи от Zara, H&M, Fashion Days, квартални магазини и др., козметика от Sephora, beautyZone/Douglas и аптеки МЕДЕЯ.



V.S.: Марки, на които не изневеряваш?
T.:
Общо взето същите, които изброих по-горе.

V.S.: Трендове, на които изневеряваш?
Т.:
Мрежестите чорапогащници, панталони тип кюлоти, обувки „mule”.



V.S: Имаш афинитет към чанти. Къде ходиш на лов?
T.:
PEPINA (чантите на Cromia и Braccialini са ми сред най-любимите), Zara и Fashion Days.

V.S.: Какво има в дамската ти чанта точно в момента?
T.:
Разпилеяни пари, карта за градски транспорт, лична карта, карта за фитнес, слушалки, телефон, чадър, визитки, огледалце с пиличка, балсам за устни Nivea, масло за устни YSL, крем за ръце, касови бележки, дъвки, капки за нос, носни кърпички, витамин С и медицинска маска.



V.S.: Как се грижиш за дрехите си?

T.: Пера почти всичко в пералня на по-ниски градуси и суша на въздух. Внимателно ги разпъвам преди да ги сложа на сушилнята, за да премахна по-големите гънки и да е по-лесно при гладене.

V.S.: Какъв аромат им подаряваш?
T.:
Задължително използвам омекотител, защото обичам да ухае осезаемо на свежо и чисто, което не мога да постигна само с перилен препарат. Обожавам тези на Silan, защото ароматът е траен, но ненатрапчив и издържа до следващото пране.

V.S: Най-любимият Silan от линия Suprême?
T.:
Безспорно това е Romance, защото ми напомня на летните разходки из града само с любимия човек.



V.S: Горещ спомен с твоя дреха?
T.:
За горещ не се сещам, но първият, който изплува всеки път е за едно яке на WU-Tang Clan. Сънувах го, плаках за него, тръшках се, докато накрая не ми го купиха. Бях около 1,50 см., на 14 г., якето ставаше на баща ми, беше огромно, но го носех като истински гангстер (дори приличах на момченце).

V.S.: Кой е първият магазин, за който се залепяш, като отидеш на шопинг?
T.:
H&M, защото първо гледам детските неща. Имат много хубави модели, а и цената е определяща, когато през 2 месеца се налага да купуваш нови, защото детето ти расте като гъбка.



V.S.: Най-добрата инвестиция в гардероба ти?
T.:
Повече пари за гардероба си давам само за обувки и чанти, така че са си все добри инвестиции.

V.S.: Дрехата или аксесоарът - кое е по-важно?
T.:
Зависи. Има моменти, когато трябва да наблегнеш на аксесоара, но има и такива, когато дрехата е достатъчна сама по себе си. Бижута почти не нося, като изключим годежния пръстен, халката и, от време на време, обеци. Сега обаче съм се запалила по чокърите, но за тях се доверявам на моя много близка приятелка, която прави страхотни красоти за малки и големи, откъдето са и тези нежни и цветни лалета на врата ми – Надя от NV Accessories.





V.S.: Теодора ухае на...?
T.: В този момент на Dior J’adore, страхотен аромат за сезона.

V.S.: 3 продукта за лице, без които не можеш?
T.:
Мицеларна вода, термална вода и хидратиращ крем.

V.S.: Импулсивна или предпазлива си при пазаруване?
T.:
Ако ми хареса, го купувам. Не съм от тези, които мислят по поливин час дали наистина си заслужава, дали ще ми седи добре, модерно ли е и т.н. Рядко ми се случва да отида с конкретна цел в магазина.



V.S.: Най-доброто стил вдъхновение от класиката?
T.:
Одри Хепбърн - скъсени панталони, пантофки тип балерина, риза, тренч, шал на главата и от време на време някоя малка черна рокля.



V.S.: Каква си мечтаеше да станеш като дете?
T.:
Различни неща, от полицайка до моден дизайнер. Това, за което мечтаех най-много, но вече като пораснало дете, беше да бъда майка.

V.S.: Ако можеше за един ден да си някой друг, щеше да си ?
T.:
Съпругът ми, за да се видя през неговите очи.
 

More