Следва

Филм с награди от фестивалите в Карлови вари и Мюнхен тръгва в избрани книна

Размяна на ролите: Фотографката Пикси ни показва, че модерната двойка може да бъде секси по много начини

В последно време все по-често се натъкваме на забавни фото предизвикателства, при които мъже и жени разменят ролите си...

People of art преди 6 години

В последно време все по-често се натъкваме на забавни фото предизвикателства, при които мъже и жени разменят ролите си. Досега обаче не бяхме срещали толкова хармонични, артистични и нежни фотографии на двойка, в която всеки се е потопил напълно в света на другия.

Фотографката Йиюн Ляо, наричана още Пикси, представя смелата поредица от снимки Experimental Relationship. В нея тя увековечава приятеля си Моро в типично женски пози. На много от фотографиите Пикси позира заедно с него, заемайки характерни мъжки пози.

Израснала в китайското патриархално общество, Пикси някога смятала, че трябва да избере по-възрастен и устойчив мъж за свой партньор. От малка тя приела ролята на крехко момиче, нуждаещо се от закрила. Когато срещнала 5 години по-младия от нея Моро обаче, всичките й представи за перфектната хетеросексуална връзка се обърнали с главата надолу.

Пикси казва, че не е феминистка. Тя просто разбива стереотипите, които повечето от нас възприемат по навик.
Младата фотографка споделя, че покрай своя любовен живот е преоткрила доминантността и силата на характера си. Нейни близки изтъкнали, че когато избира гадже, Пикси подхожда по мъжки, а не с типичните женски номера и похвати. Всичко това до голяма степен е пренесено и в творбите й, които макар и да не са напълно документални, са много интимни.

Днес Пикси живее в Бруклин, Ню Йорк заедно с музата си Моро. Освен романтична двойка, двамата са и добър творчески тандем - сформират музикалната група PIMO.

Представяме ви една различна гледна точка за хетеросексуалните връзки. Палави, остроумни, но и сериозен коментар за сексуалността и ролята на половете в обществото ни, тези снимки наистина са впечатляващи.

Предупреждение: Ако образите на зърна и дупета ви притесняват, скролвайте надолу на свой собствен риск.

More People of art

Болшой театър премахна имената на противниците на "спецоперацията" от афишите за предстоящия сезон

People of art преди 6 месеца

Директорът на Болшой театър Владимир Урин даде интервю за "Российская газета" и заяви, че спектакли на режисьори, които са се противопоставили на руската "спецална военна операция" в Украйна, се премахват от репертоара на театъра