Размяна на ролите: Фотографката Пикси ни показва, че модерната двойка може да бъде секси по много начини

В последно време все по-често се натъкваме на забавни фото предизвикателства, при които мъже и жени разменят ролите си...

В последно време все по-често се натъкваме на забавни фото предизвикателства, при които мъже и жени разменят ролите си. Досега обаче не бяхме срещали толкова хармонични, артистични и нежни фотографии на двойка, в която всеки се е потопил напълно в света на другия.

Фотографката Йиюн Ляо, наричана още Пикси, представя смелата поредица от снимки Experimental Relationship. В нея тя увековечава приятеля си Моро в типично женски пози. На много от фотографиите Пикси позира заедно с него, заемайки характерни мъжки пози.

Израснала в китайското патриархално общество, Пикси някога смятала, че трябва да избере по-възрастен и устойчив мъж за свой партньор. От малка тя приела ролята на крехко момиче, нуждаещо се от закрила. Когато срещнала 5 години по-младия от нея Моро обаче, всичките й представи за перфектната хетеросексуална връзка се обърнали с главата надолу.

Пикси казва, че не е феминистка. Тя просто разбива стереотипите, които повечето от нас възприемат по навик.
Младата фотографка споделя, че покрай своя любовен живот е преоткрила доминантността и силата на характера си. Нейни близки изтъкнали, че когато избира гадже, Пикси подхожда по мъжки, а не с типичните женски номера и похвати. Всичко това до голяма степен е пренесено и в творбите й, които макар и да не са напълно документални, са много интимни.

Коментари: 0

За да коментираш, е необходимо да влезеш в профила си. Ако все още нямаш такъв, използвай линка "Регистрация" по-долу.