Хау, младолики: Да изглеждаш по-млада невинаги е в твой плюс

Откакто свят светува милиони хора мечтаят да бъдат на мястото на Бенджамин Бътън и да се подмладяват с годините...

Откакто свят светува милиони хора мечтаят да бъдат на мястото на Бенджамин Бътън и да се подмладяват с годините. Презапасяват се с кремове и серуми, а “Вчера ми поискаха лична карта в клуба” е любимият им начин за фукане сред приятелки.

Тази статия не е за тях.

Тя е посветена на онези дами, чиито лица сякаш са си останали на ученическата скамейка, макар че самите те отдавна са пристъпили в света на възрастните. Ето най-честите проблеми, с които се сблъскваме, когато “младеем”:

Свалят те тийнейджъри

Или студенти, няма значение. Ето една ситуация, която е еднакво неудобна за всички замесени. Когато от половин час флиртуваш с приятен представител на противоположния пол и изведнъж той те попита къде учиш, направо те свива сърцето. Разбираш, че той е последна година в УННС и всичко е загубено. “И аз учех в УНСС, но завърших преди тринадесет години” е реплика, която може да убие всичко на мига.

Свалят те възрастни мъже, които мислят, че си тийнейджърка

Доста плашеща ситуация. А онези, които ти се струват симпатични, те отписват, защото не искат да рискуват със съдебен процес.

Укорителните погледи, когато всъщност излизаш с човек на своята възраст

Повечето хора възприемат дребничките младолики жени като деца и гледат злобно мъжа до тях, все едно е най-опасният престъпник на света.

Да не говорим за мъжете, които наистина са по-възрастни. 5-6 години разлика не е нещо кой знае какво, когато си на 27, но касиерката в магазина вече набира 112, защото си мисли, че съпругът ти те е отвлякъл от двора на училището.

Прекалено захаросаното отношение от непознати

Дори да сменяш маслото на колата за осми път, човекът в сервиза ще ти разяснява процедурата в детайли и със снизходителен тон, сякаш ти е за пръв път. Новите колеги те успокояват, че ще се справиш. Със сериозен тон ти пожелават приятен стаж без да подозират, че оттук нататък ще си техен ръководител.

Компенсаторният строг стил

Трудно е да следваш всеки писък на модата и да носиш пуловери с котенца, ако си зъболекарка, която изглежда на 15. Всичко розово, сладникаво и комфортно (чао, кецове!) си остава забранена територия. Скука! Направо да ти се прииска да боядисаш всичко в черно, както пееха The Rolling Stones. А дните без токчета вървят ръка за ръка с въпроса “Къде е майка ти?”.

Бабите в квартала те гледат критично...

... Когато мъкнеш бутилка вино след уморителния работен ден в кантората. Или ти посягат да ти пригладят косата, докато се возите заедно в асансьора. Или пък направо цъкат с език и клатят възмутено глава, зяпайки татуировките по ръцете ти. Мислят, че като станеш на 30, ще съжаляваш. Нищо, че вече си на 34.

Да не забравяме за странните обръщения

Когато събеседникът ти прилича на хлапе, уважението към него буквално се изпарява. Служителката в банката (която вероятно е на твоята възраст) ти се усмихва прекалено ентусиазирано, сякаш за първи път правиш банков превод. Нарича превода “парички”. “Миличка”, “скъпа” и още множество умалителни политат към опитните ти 30-тина годишни уши.

И най-вече обръщението “ти”

Непрекъснато, навсякъде, от млади и стари. Дори и в тази статия. И наистина, някой ден (може би след двайсетина години) цялата работа ще се превърне във вълшебен дар, но когато си на 30, животът ти като митично създание, наподобяващо полу-дете/полу-жена може да бъде доста шантав. Но поне можеш да си купуваш билети с отстъпка.

Коментари: 5

L
little miss sunshine (2017/04/17 / 07:22)
О, аз също имам "проблем" с младоликото си излъчване-първо на работа по-големите "лели" ме гледаха леко пренебрежително без да знаят на колко съм и че даже съм в позиция, която е по-висшестояща от тяхната, като бъдеща булка пък масово ми предлагаха абитуриентски рокли в магазините, после като забременях бабите навън ме гледаха все едно съм прегрешила ученичка, а сега с дете и отново голям корем съм тип "миличката тя" хахаха
B
budimir metalnikov (2017/04/16 / 05:41)
Самуел Бекет <br>https://media1.britannica.com/eb-media/72/6372-004-EE2C6523.jpg <br> Ludwig_Wittgenstein<br> https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/6/60/35._Portrait_of_Wittgenstein.jpg
B
budimir metalnikov (2017/04/16 / 03:57)
предсатвете си каква трудност щеше да има по иконите, ако и Иисус бе свършил земния си път във Мойсейево-Авраамова възраст, ако бе доживял старини. Тогава по иконите щяха да изобразяват двама старци и щяха да са бог-отец -старец и бог-син-старец ..нямаше да има въобщя място за понятието "млад" в иконите. тогава да ги питам какво щяха да правят в спа центровете
B
budimir metalnikov (2017/04/16 / 03:52)
хората, които вярват в "младостта" и в "младеенето" правят огромна грешка, защото измерват времето по лицето си, което е архе заблудата при линеарния метафизически концепт за времето, че то тече от бъдеще към минало като река, като отсечка. Просто не става така. Колкто и да си мислите, че сте на 13 години, няма как навън да се върне 1979 година. Можете да я върнете в спомена, чрез снимки да подсилите мнемонизацията, но в действиотелсност настоящето не е функция от спомняне, както добре знаем. спомняме си минали неща, дори тези станали преди 1 минута. Да не говорим за това, че например Самуел Бекет и Витгенщайн изглеждат като себе си след като са на 50г..
K
Kikik (2017/04/13 / 12:07)
Тези незначителни неудобства по никакъв начн не могат да отнемат предимството на това да си младолик.

За да коментираш, е необходимо да влезеш в профила си. Ако все още нямаш такъв, използвай линка "Регистрация" по-долу.