Следва

Четиво в четвъртък: "Стаята на Джейкъб" от Вирджиния Улф

Филм с награди от фестивалите в Карлови вари и Мюнхен тръгва в избрани книна

"Babai", който е най-скъпият филм в историята на Косово, с бюджет от 1,7 милиона евро, тръгва в избрани кина в страната от този петък...

Movies & TV преди 7 години

"Babai", който е най-скъпият филм в историята на Косово, с бюджет от 1,7 милиона евро, тръгва в избрани кина в страната от този петък.

Филмът разказва историята на 10 годишния Нори и баща му Гезим, които през 90-те години продават цигари по улиците на Косово и трудно свързват двата края. След падането на Берлинската стена Гезим решава да търси по-добър живот и заминава за Германия, оставяйки сина си. Нори решава да намери татко си и предприема опасно пътуване до Германия.

"Babai" спечели наградата за най-добър режисьор на фестивала в Карлови Вари през 2015-а година, както и наградите One Future Prize и Young German Cinema Award на фестивала в Мюнхен през същата година. Отделно филмът има множество номинации и награди от фестивали.

„Babai" е шедьовър от млад майстор, за който имаме огромно уважение и благодарност“, са само част от оценките на журито на фестивала в Мюнхен.

Babai ще може да бъде видян от този петък, 14 април в кината Г8, Евросинема – София, Лъки – Пловдив, Дом на киното и конгресен център Варна.

More Movies & TV