Следва

Throwback Thursday: Антония и Димчо Димчовски - две дихания в едно. За вярата, любовта и изкуството

"EЛИС" с Робърт Де Ниро открива филмовия фестивал "MASTER OF ART"

Една световна, три международни и две европейски премиери ни очакват на филмовия фестивал „Мaster of Art”, който ще започне на 20 и ще продължи до 30 април...

Movies & TV преди 6 години

Една световна, три международни и две европейски премиери ни очакват на филмовия фестивал „Мaster of Art”, който ще започне на 20 и ще продължи до 30 април. Националният дворец на културата отново е съорганизатор на събитието, а една от основните локации на прожекциите е кино „Люмиер Лидл”. Останалите кина, в които могат да се гледат филми от фестивала са „Одеон”,G8 и Евро Синема.

По време на пресконференцията за фестивала, неговият създател Найо Тицин благодари на партньорите, сподели, че филмите са селектирани от над 260 заглавия и обяви намерението на организаторите да направят среща на някои от режисьорите със студенти.

Тицин открои българските заглавия в програмата: „Кой се страхува от Юлия Кръстева” с режисьори Искра Ангелова и Милена Гетова, “Мост към Кристо” на режисьора Любомир Печев, „6 минути щастие” и „От Кремона до Кремона” на Мария Аверина, „Майсторът на комедията” на Камен Воденичаров, „Корабът Слънчоглед 1” с режисьор Васил Горанов, „88MHz” на Яна Титова, „Лятото на Мона Лиза” на Лиза Боева и „Пътят към Тива” с режисьор Николай Василев.



Тицин обяви и новият член на журито – миналогодишният носител на голямата награда на фестивала - режисьорът и продуцент Джон Албърт Дженсън.

„Master of Art”
ще започне с късометражния „Елис” (20 април, 20:00 часа), с участието на Робърт Де Ниро, а след него ще бъде показан документалния филм “Музиката на непознатите: Йо-Йо Ма и ансамбъл „Силк Роуд”, с режисьор Морган Невил. Отново на 20 април, от 18:00 часа, ще можем да видим и филма на Искра Ангелова за една от най-големите съвременни мислителки – Юлия Кръстева.

Сред задължителните заглавия в програмата са: „Пикасо, раждането на една икона” с режисьори Хопи Лебел и Стефан Геган и “Арт животът на Дейвид Линч” на Джон Нгуен и Рик Барнс, както и световната премиера на испанския “Реймон Русел: Денят на славата” на режисьора Жоан Бофил.

More Movies & TV