Следва

Opel

празна 10

Априлските събития местят стрелката на социалния компас в друга посока...

преди 7 години

Априлските събития местят стрелката на социалния компас в друга посока. В близката година и половина водещ елемент на събитията ще е балансът (или противодействието) на абсолютизма и на демокрацията в най-различните й форми.
Ролята на личността в историята, противопоставянето на Аз-а на обществото за известно време се превръщат в същината на световните и личните сюжети. В обществото изпъкват ярките личности, макар да са само няколко. Не е задължително те да са свързани с властта, възможно е да се появят от областта на културата. В живота на обикновения човек компромисът или противоречието между „аз“ и „те“ се превръща в движеща сила на потока на събитията. По най-непосредствения начин този процес на „отделяне от тълпата“ и „сядане на трона“ в личните отношения ще засегне Лъвовете и Водолеите. Пригответе се за значими събития в обществения и личния си живот.
Периодът на кардиналните промени приключва, потокът на събитията постепенно се стабилизира и влиза в някакво русло. Съвсем не е задължително то да е спокойно, но бряг непременно ще има. Хората с „пробивен“ характер стават все по-рутинни, като пролетна оран.
Идеите и поривите започват да придобиват форма, да се материализират. Спектърът на слънчевата енергия способства не само на буйния и жизнеутвърждаващ разцвет на полетната природа, но и засилва физиологичните процеси в хората. Процесите на ръст, на увеличение, на придобиване и надмощие над останалите

ОВЕН 21.03 – 20.04

Тази седмица може да очаквате добри новини от друго място, под формата на пратка, подарък, писмо или телефонно обаждане.
Ако пътувате през периода с някаква цел, то със сигурност късметът ще бъде на ваша страна тъкмо сега.
Повод за размисъл ще бъде спор или конфликт в семейството ви, който ще ви покаже кой какво мисли и кой какви цели и желания има занапред. С някои неща ще успеете да направите компромис, но с други – съвсем не.
Тези, които имат партньор в любовта ще се радват на интересни събития и емоционални моменти.

Понеделник и вторник ще бъдат „сухи“ дни – дълбокомислени, бавни и най-вече – странни. Вдигнете глава и я дръжте горе колкото можете повече, макар този особен период да не приключи, докато не дойде сряда.
Началото на седмицата сякаш е изпитание и подготовка именно за сряда, когато енергията ви ще достигне своя пик, а вие ще бъдете изненадвани многократно с всеки нов развой на събитията.
До края на седмицата вие може да промените коренно посоката си в живота. Приятелите и колегите ви ви разбират най-добре.

ТЕЛЕЦ 21.04 – 21.05

Тази седмица много хора, родени под знака на Телец, ще се радват на дадено събитие или преживяване, свързано с дъщеря, внучка или племенница.
Ще имате интересни разговори с приятели или колеги на тема нови професионални и бизнес възможности. Доста често второто и трето мнение са най-важни и решаващи.
„Самотните“ представителки на зодията ще се радват на ново познанство и ще преживеят много романтични, красиви моменти. Сега ще разберете, че думата „подходящ“ е натоварена с изключително важно значение, което обаче трябва да почувствате, за да разберете напълно.

Нещата не могат да бъдат по-забързани и „многоцветни“ от това, което са в понеделник и вторник. Чувствате се сякаш животът ви се е превърнал в сапунен сериал – емоции, обрати, възходи, падения – но всичко накрая ще се окаже само и единствено във ваша полза.
Страстта и интригата приключват в сряда, което ви носи освен облекчение, така и философски урок.
Четвъртък и петък слушайте вътрешния си глас и не се обяснявайте излишно. Защо да доказвате на някого, че сте прави, когато сте просто сигурни в това?
Избягвайте големите рискове. Събота и неделя се измъкнете от града – имате нужда.

БЛИЗНАЦИ 22.05 – 21.06

Тази седмица ще възнагради представителките на зодия Близнаци с успех в образованието или кариерата. Има голяма вероятност да ви бъде възложена много отговорна задача, която коства много усилие, но на която също сте се надявали дълго време, за да докажете на себе си, че можете да се надграждате и усъвършенствате.
Периодът за вас е благоприятен за започване на нова работа, за грабване на различни възможности и поемането на рискове.
Появата на нов човек в живота ви ще промени изцяло мирогледа, който досега ви се е струвал така здраво утвърден.

От началото на седмицата чак до четвъртък правите всевъзможно много открития. Познавате себе си по-добре, разкривате нови хоризонти и научавате много нови неща. Това ви вдъхновява да правите проучвания и стимулира изследователите у вас. Не забравяйте да отделяте време за това, което истински ви интересува – това винаги е най-доброто занимание, с което можете да се захванете.
Четвъртък и петък не можете да спрете да се забавлявате. Приятелският кръг ще ви вдъхнови и ще „развърже“ езика ви за много теми и проблеми.
Уикендът съберете смелост да поискате честност и откровеност от някого, за когото се съмнявате, че се страхува да ви каже истината в очите.

РАК 22.06 – 23.07

Тази седмица представителките на зодия Рак ги чака много добро професионално развитие от финансово естество. Ще получите добри новини, ще подпишете важен документ или ще получите доход, който е от решаващо значение.
Бъдете внимателни с отношенията си с жените от приятелската и семейната ви среда. Сега концентрацията ви в определена насока може да бъде криворазбрана, а когато фактите говорят сами за себе си, няма никакво двусмислие. Затова повече действайте, по-малко обяснявайте. Сега вие сте най-добрият си събеседник.
Може да очаквате новини или телефонно обаждане от друго място, свързани с важен за вас човек.
Предстои ви развитие на дадена ситуация в любовния ви живот. Оставете нещата да вървят на собствен ход. Не насилвайте нищо и никого.

Възходите и паденията в понеделник и вторник са достатъчни, за да накарат стомаха ви да се чувства „смешно“. Но адреналинът, който ви носят тези събития, може да ви бъде полезен в много ситуации. Предизвикателството, което обаче е поставено пред вас, е да останете бдителни за детайлите, особено по отношение на документи.
От сряда до петък трябва да се отпуснете и да оставите ума си да се прочисти. Пуснете си музика, изгледайте някой разтоварващ филм – не мислете за нищо задължаващо и костващо цялото ви внимание.
Събота и неделя не правете нищо, което не желаете да правите. Времето е изцяло ваше, а някои задължения могат да почакат.

ЛЪВ 24.07 – 23.08

„Успех“ е думата, определяща седмицата на Лъвиците. Това е благоприятен период за уреждане на финансови документи, плащания и задължения. Това е така, защото получаването на пари сега се получава с лекота за вас.
Емоционални проблеми, недоразумения или съмнения ще бъдат „сложени на масата“ и разрешени веднъж завинаги. Това се отнася най-вече за любовните ви отношения с партньора. Само така ще можете да продължите напред.
Неочаквано пътуване може да бъде повод за едно много приятно прекарано време.

Понеделник и вторник вие сте нащрек, защото ви преследва особено чувство. Това, което се струва очевидно и ясно на останалите, за вас не е толкова просто и крие своите изненади – било то добри или лоши.
В сряда обаче това чувство ви напуска, тъй като е заменено от много по-важно и приятно такова – чувството на романтика и красиви преживявания. Този прекрасен период продължава до петък.
През уикенда ще оказвате помощ на тези около вас, които имат голяма нужда от нея.

ДЕВА 24.08 – 23.09

Тази седмица може да се вбесите от неочакван опит за измама или манипулация. Дори самият факт, че някой ви предлага да извършите нещо подобно, ще бъде достатъчен, за да сложите край на тези взаимоотношения. Бихте реагирали по този начин във всяка подобна ситуация, а не само в този конкретен случай, който ви злепоставя. Вие сте съвестни, честни хора, които не желаят лошото никому. Доста често виждате само доброто у хората и подобни сблъсъци са поучителни за вас и наивността ви. Не вярвайте на всеки – не всички хора са това, което показват пред останалите.

Тайната да бъдете блестящи в дадена сфера, е да станете „експерти“, независимо дали това е начинание, с което всеки би се захванал. Именно такива мисли се въртят в главата ви в понеделник и вторник. Още от началото на седмицата се заемете с това, което обичате и не позволявайте на никого да ви каже, че това не е нещо, на което трябва да отделяте времето си – става въпрос за вашето време, не за тяхното. Ако това, което обичате е квантова физика, занимавайте се точно с това - с високо вдигната глава.
Ангажимент застава на пътя ви в сряда, от който ще последват множество отговорности, които трябва да разрешите в четвъртък и петък. Но уикендът? Той е изцяло ваш! Оползотворете го с това, което желаете и не забравяйте – амбицията и увереността са хубави качества.


ВЕЗНИ 24.09 – 23.10

Пред вас е благоприятна седмица за уреждане на финансови въпроси и професионални взаимоотношения. Има възможност за сериозни разговори и срещи, засягащи тъкмо тази тематика.
В личен план също ви очакват доста изненади и чудесни емоции – това важи с пълна сила в любовта.
Единствената спънка през тази седмица ще бъде лъжа или некоректност от страна на близък за вас човек. Ще преживеете трудно измяната, но това не трябва да засенчва остатъка от хубавите неща, които ще ви се случат през този период.

Понеделник и вторник са дни за равносметки. Ще имате нов поглед над нещата, които истински цените. В тези дни ще направите и добри инвестиции, които ще ви се възвърнат в още по-добра форма след време.
От сряда до петък прекарвате невероятно време! Щастливи сте и много енергични. Сега ще откриете начин да изразите себе си, което ще ви подейства освобождаващо.
Уикендът ще бъде носталгичен…

СКОРПИОН 24.10 – 22.11

За вас седмицата ще бъде наситена със странни преживявания и срещи с интересни хора, които ще изиграят някаква роля в живота ви. Недейте да прибързвате със заключенията в каквото и да било – не всичко е толкова прозрачно, колкото смятате.
Имате нужда от промяна, която сега ще намери своя израз. Тя ще бъде свързана с дома – нов интериор, нови придобивки за по-добър комфорт или изобщо ново място.
Пътувания, удоволствия, срещи с приятели, събирания с роднини и близки – периодът благоприятства всички подобни събития. Отдайте им се изцяло, за да се презаредите с нова енергия.

В понеделник и вторник сте на ръба на един нов свят. Ще се чувствате преродени, но няма да сте сигурни какво точно е причината за този душевен катарзис. Това ще породи шеметно чувство у вас в сряда, което ще ви засили право в определена посока, тъй като ще ви преследва усещането, че напоследък се „скитате“ безцелно.
Четвъртък и петък сте повлияни от идеи и интересни хора, но за вас все още някои неща, които усещате да се „раздвижват“ в душата ви, си остават мистерия.
Отговорите на всички въпроси ще получите през уикенда, когато умът ви ще бъде отворен и прочистен.

СТРЕЛЕЦ 23.11 – 21.12

Тази седмица можете да очаквате повече работа и по-голяма ангажираност. Сериозно безпокойство или напрежение ще ви обземат, докато не се справите с всичко това.
Ще бъдете приятно изненадани от думите или действията на някого, за когото доскоро сте смятали, че има негативно отношение към вас. Това ще ви даде повод да се отървете от много предразсъдъци.
Ще можете да се насладите на покупка или неочакван подарък. Това ще се случи вероятно с повод - личен празник, свързан със специален човек или успех, който сте постигнали сами и сега заслужено му се радвате.
Най-важното за периода е да грабвате всяка възможност, всяко предложение, да събирате всеки ценен съвет и да действате!

В понеделник и вторник сте мечтатели. Но вместо да се „гмуркате“ бездействено в блянове, нека липсващите резултати ви послужат за урок и стимул, за да започнете по осъществяването им.
В сряда и четвъртък имате нужда да бъдете сами. Отделете време за себе си, защото в петък ще бъдете заобиколени от хора и много шум.
В събота и неделя творческите ви импулси са с предимство.

КОЗИРОГ 22.12 – 20.01

Предстоящата среща или контакт с нов човек ще се окажат нещо много полезни за изграждането на личността ви, израстването ви и придобиването на нови знания и умения.
През каквито и перипетии да преминете през този период, всичко ще се окаже във ваша полза.
Ако имате възможности за пътувания и почивка, грабнете ги без колебание.
Проблеми в работата могат да внесат напрежение в дома ви, но ще трябва да удържите на негативното настроение не само за ваше добро, а и за благото на всички.

Там, където се намирате сега, можете да виждате ясно бъдещето пред себе си. Понеделник и вторник са добри дни за вземане на важни решения.
В сряда трябва да проявявате търпение и бавно, но успешно, да се придвижвате напред, макар и да сте затрупани от задължения и ангажименти, които биха докарали всекиго до лудост… Удържете фронта до петък.
Уикендът обаче ще ви се отблагодари подобаващо за положения труд.

ВОДОЛЕЙ 21.01 - 19.02

Тази седмица ще се получите вълнуващи нови възможности на вашето работно място. Ще бъдете в очакване на ново начало, динамично развитие или изпълнение на някои от вашите планове и идеи, на които дълго сте чакали да придадете материя.
Представителките на зодията трябва да хармонизират своите любовни или семейните отношения, ще имат възможност за създаване на нова връзка, или развитие на сегашните им отношения.
Седмица ще бъде важна и за отношенията между майки и дъщери.

Понеделник и вторник сте потънали в дълбоки мисли, които ще ви подтикнат към определени действия. Искате да правите красиви неща, да помагате, да бъдете динамични и продуктивни.
От сряда до петък ще се отдадете на талантите и целите си. Виждайте се с приятели, споделяйте им идеите си и обменяйте мисли – те ще ви вдъхновят още повече.
Уикендът е време за почивка.

РИБИ 20.02 – 20.03

Седмицата благоприятства с отворени обятия пътуванията, приключенията и широките усмивки. Така че, ако имате и минута време, не я губете в нищо безсмислено и „сиво“.
Очаквайте много изненади и неочаквани обрати. Тези промени ще променят изцяло виждането и плановете ви за бъдещето, а вие ще се чувствате като нов човек.
Сега е време, в което трябва да се вслушвате във вътрешния си глас, а не в този на околните. Чужди съвети по-скоро биха ви объркали и разколебали, а тъкмо сега вие знаете точно какво искате и точно как да го постигнете.

Придържайте се към това, което знаете. В понеделник и вторник, вместо да се „гмуркате“ в тълпата, гледайте да отделяте повече време за това да бъдете сами с мислите си.
Цялата седмица изисква вниманието и фокуса ви и това ще си личи много силно от сряда до петък.
През уикенда ще прекарате време с близък човек, който ще направи голям жест, заради който ще се усмихвате дълго.

More from View Sofia

More