Следва

Вземи новите си кецове от BUZZ с 20% намаление!

Love to quote: 10 зареждащи цитата за по-богата седмица от Филип Старк

"Моята сокоизтисквачка не е предназначена да цеди лимони, нейната цел е да започне разговор", са думите на френския дизайнер Филип Старк по...

Celebrities преди 7 години

"Моята сокоизтисквачка не е предназначена да цеди лимони, нейната цел е да започне разговор", са думите на френския дизайнер Филип Старк по повод своята иконична, вече 25-годишна, сокоизтисквачка Juicy Salif. Всички познаваме това прословуто творение на Старк и се възхищаваме и на него, и на неговия талант да превръща в изкуство най-обикновените предмети от ежедневието ни. 

Няма дизайн, който да е подписан с негово име и той да не говори много повече от това, което всъщност трябва да каже. Неговите творения притежават грациозност и в същото време са футуристични и завладяващи, а философията, която следват е качество и продължителен живот, защото, както казва и той - "добрият продукт е трайният продукт".

Още вълнуващи цитати, които описват начина му мислене и показват защо е толкова успешен в работата си на творец, четем по-долу: 

"Моята идея е да донеса щастие, уважение, визия, поезия, сюрреализъм и магия (в дизайна)".

"Ние трябва да заместим красотата, която е културна концепция, с добротата, която е хуманна концепция”.

"Свободата е единственият стил. Ето защо аз никога не говоря за красота или красиви продукти, а за "добри продукти". В днешно време ние имаме толкова много предизвикателства; и приоритетите ни не са да се грижим за красотата. Единственият начин за нас е да се съсредоточим върху етичното и екологичното си поведение".

"Не всеки е длъжен да бъде гений, но всеки е длъжен да вземе участие".

"Аз съм просто една копирна машина, самозванец. Чакам, чета списания и след известно време мозъкът ми просто ми изпраща даден продукт".

"Всеки може да построи сграда, която да пази хората от топлина, слънце и студ. Това обаче, което аз съм решен да направя, е да изградя сцена, на която хората могат да са по-секси и по-блестящи, място, където те могат да се събудят по-умни".

"Елегантност и честност - това са двата задължителни параметри за всяко човешко производство".

"Всичко, което правя е символ. Всичко има смисъл".

"Ти си създателят на своята собствена украса. Избираш цвета си, настроението си... И в случай, че си депресиран, просто поставяш малко ярко жълто и изведнъж си щастлив".

"За мен луксът е интелигентност и качество и не виждам нито едното, нито другото в него, когато е използван, за да направи бързи и много пари". 

More Celebrities

Бианка Ченсори облечена, първа поява след нападението в Дисниленд

Celebrities преди 19 часа

Кание Уест и Бианка Ченсори направиха първата си публична поява след нападението над Бианка в Дисниленд. Двойката беше забелязана в Лос Анджелис в необичаен за тях вид: първо, Бианка е в солидно облекло, ако изключим къси велосипедни шорти, второ, Кание, отговарящ на образа на жена си, е в светли дрехи, въпреки че обикновено носи черно.