Бръснещ полет през най-новите и успешни късометражни филми за 2017 г. ще ни предложи програма „Пролет“ на Future Shorts 2017 г. с прожекции във Варна и София. Ще видим любимия Юън Бремнър от „Трейнспотинг“ в един късометражен филм за уроците на живота, възможността да дадеш съвет и да достигнеш до съзнанието на един тийнейджър. Филмът е бил представен в официалната селекция на Берлинаре 2016 г. От световните фестивали към нас, с множество международни награди, ще пристигнат още: испанската комедия „Джогинг“ и „9 дни: от прозореца ми в Алепо“ – документален филм за първите дни от войната в сирийския град. Шведката с ирански произход Надя Теран пее за стереотипите и страховете на хората в новото си музикално видео „Бежанецът“.

Това е свежо кино!
Това е Future Shorts!

Варна – 22 април, Фестивален и конгресен център - Варна, 18:00 ч.
София – 25 април, Дом на киното, 20:30 ч.

ПРОГРАМА ПРОЛЕТ 2017

ВЪРТЕЛЕЖКА
реж. Кал Уебър
Драма/Обединено Кралство/2015/6 мин.

Ще видим изключителния Юън Бремнър (Трейнспотинг) в един късометражен филм за уроците на живота, възможността да дадеш съвет и да достигнеш до съзнанието на един тийнейджър. В официалната селекция на Берлинаре 2016 г.

ВНОС
реж. Ена Сендижаревич
Драма/Холандия/2015/17 мин.

След получаване на разрешение за пребиваване босненско семейство намира убежище в малко селце в Холандия. Възникват абсурдни ситуации в опитите им да направят този нов свят свой дом.

ДЖОГИНГ
реж. Хосе Луис Монтесинос
Комедия/Испания/2014/3 мин.

Преди 5 години шеф закрива компанията и уволнява 300 работници. Първия ден, в който излиза да потича, той се среща с един от тях. Награда за „Най-добър късометражен филм“от EFA, Мадрид, филмови фестивали Каталония и в официалната селекция на Клермонт Феранд.

НОЩ В ТОКОРИКИ
реж. Роксана Стор
Комедия/Румъния/2016/18 мин.

Цялото село е навън, за да отпразнуват 18-тия рожден ден на Жанина в импровизиран нощен клуб, където приятелят ѝ ще и направи подарък, който тя никой няма да забрави. В селекцията на „Карлови Вари“ 2017 г.

9 ДНИ: ОТ ПРОЗОРЕЦА МИ В АЛЕПО
реж. Иса Тума, Флор Ван Де Мюле и Томас Фрухе
Документален/Холандия/Сирия/2015/12 мин.

Този филм документира първите девет дни от началото на въстанието в Алепо. През август 2012 г. сирийският фотограф Иса Tума вижда млад мъж, който мъкне чували с пясък по неговата улица, и през следващите дни става свидетел на началото на войната. Филмът е с награда ЕFA за 2016 г. и е номиниран в още три международни конкурса: Любляна, Лондон и Тампере.

БЕЖАНЕЦЪТ
реж. Надя Теран
музикален клип/Швеция/Иран/2016/3 мин.

Надя Теран изследва границите на личната и политическа идентичност в този музикален клип за бежанците.

НИЩО ПО-СТРАННО
реж. Педро Колантес
Драма/Китай/Холандия/Испания/2016/22 мин.

Преди години Линг имала мечта, която и до днес помни до най-малката подробност. В селекцията на Международния фестивал Ротердам 2016 г.

Коментари 0

Добави коментар

За да коментираш, е необходимо да влезеш в профила си.
Ако все още нямаш такъв, използвай линка "Регистрация" по-долу.

    Регистрация / Забравена парола

Питай ме, Питай ме

Идва лятото! Как да предпазим косата си от слънцето и други фактори?

Идва лятото! Как да предпазим косата си от слънцето и други фактори?

25-05-2017

Въпрос:

Летните отпуски вече са планирани и едно от най-важните неща, които касаят нас, жените, е как да запазим косата здрава, излагайки я на силното слънце. 

Отговор:

Косата също има нужда от специална защитна грижа, ако не искаме да се озовем със суха като слама, турдна за разресване, късаща се коса без блясък. Именно затова, Rene Furterer разработи експертна слънцезащитна грижа за коса.. Прочети...

Item of the day

Джапанките на Пепеляшка

Виж още
Джапанките на Пепеляшка

Жълт бутон

Кристиано ще става татко! Младата Джорджина е бременна!

Кристиано ще става татко! Младата Джорджина е бременна!

Виж още