Следва

Световен театър в София 2017 ще представи шест театрални събития от целия свят

ПРОЛЕТЕН ФРИЙРЪН с новата програма за късометражни филми на Future Shorts 2017 започва

Бръснещ полет през най-новите и успешни късометражни филми за 2017 г. ще ни предложи програма „Пролет“ на Future Shorts 2017 г...

Movies & TV преди 6 години

Бръснещ полет през най-новите и успешни късометражни филми за 2017 г. ще ни предложи програма „Пролет“ на Future Shorts 2017 г. с прожекции във Варна и София. Ще видим любимия Юън Бремнър от „Трейнспотинг“ в един късометражен филм за уроците на живота, възможността да дадеш съвет и да достигнеш до съзнанието на един тийнейджър. Филмът е бил представен в официалната селекция на Берлинаре 2016 г. От световните фестивали към нас, с множество международни награди, ще пристигнат още: испанската комедия „Джогинг“ и „9 дни: от прозореца ми в Алепо“ – документален филм за първите дни от войната в сирийския град. Шведката с ирански произход Надя Теран пее за стереотипите и страховете на хората в новото си музикално видео „Бежанецът“.

Това е свежо кино!
Това е Future Shorts!

Варна – 22 април, Фестивален и конгресен център - Варна, 18:00 ч.
София – 25 април, Дом на киното, 20:30 ч.

ПРОГРАМА ПРОЛЕТ 2017

ВЪРТЕЛЕЖКА
реж. Кал Уебър
Драма/Обединено Кралство/2015/6 мин.

Ще видим изключителния Юън Бремнър (Трейнспотинг) в един късометражен филм за уроците на живота, възможността да дадеш съвет и да достигнеш до съзнанието на един тийнейджър. В официалната селекция на Берлинаре 2016 г.

ВНОС
реж. Ена Сендижаревич
Драма/Холандия/2015/17 мин.

След получаване на разрешение за пребиваване босненско семейство намира убежище в малко селце в Холандия. Възникват абсурдни ситуации в опитите им да направят този нов свят свой дом.

ДЖОГИНГ
реж. Хосе Луис Монтесинос
Комедия/Испания/2014/3 мин.

Преди 5 години шеф закрива компанията и уволнява 300 работници. Първия ден, в който излиза да потича, той се среща с един от тях. Награда за „Най-добър късометражен филм“от EFA, Мадрид, филмови фестивали Каталония и в официалната селекция на Клермонт Феранд.

НОЩ В ТОКОРИКИ
реж. Роксана Стор
Комедия/Румъния/2016/18 мин.

Цялото село е навън, за да отпразнуват 18-тия рожден ден на Жанина в импровизиран нощен клуб, където приятелят ѝ ще и направи подарък, който тя никой няма да забрави. В селекцията на „Карлови Вари“ 2017 г.

9 ДНИ: ОТ ПРОЗОРЕЦА МИ В АЛЕПО
реж. Иса Тума, Флор Ван Де Мюле и Томас Фрухе
Документален/Холандия/Сирия/2015/12 мин.

Този филм документира първите девет дни от началото на въстанието в Алепо. През август 2012 г. сирийският фотограф Иса Tума вижда млад мъж, който мъкне чували с пясък по неговата улица, и през следващите дни става свидетел на началото на войната. Филмът е с награда ЕFA за 2016 г. и е номиниран в още три международни конкурса: Любляна, Лондон и Тампере.

БЕЖАНЕЦЪТ
реж. Надя Теран
музикален клип/Швеция/Иран/2016/3 мин.

Надя Теран изследва границите на личната и политическа идентичност в този музикален клип за бежанците.

НИЩО ПО-СТРАННО
реж. Педро Колантес
Драма/Китай/Холандия/Испания/2016/22 мин.

Преди години Линг имала мечта, която и до днес помни до най-малката подробност. В селекцията на Международния фестивал Ротердам 2016 г.

More Movies & TV