Световен театър в София 2017 ще представи шест театрални събития от целия свят

Програмата на единадесетото издание залага на жанровото разнообразие в съвременния театър от различни краища на света като...

Програмата на единадесетото издание залага на жанровото разнообразие в съвременния театър от различни краища на света като Сингапур, Китай, Унгария, Франция, Испания и САЩ. Платформата е част от Календара на културните събития на Столична община за 2017.

Кървавата трагедия на Шекспир „Макбет“ със средствата на китайския традиционен театър, наричан „пекинска опера“; „Дневникът на един луд“ от Гогол във виртуозен моноспектакъл на актьор, който е едновременно художник и музикант; съвременен танц от Азия и Франция; наситено с драматизъм фламенко; кино на живо – всичко това е само част от жанровото многообразие на Световен театър в София тази година.

11-тото издание на платформата Световен театър в София ще се проведе в първите десет дни на месец юни на няколко столични сцени.

Началото е на 1 юни, четвъртък, в ДНК-Пространство за съвременен танц и пърформанс на Националния дворец на културата със „Софтмашина: Рианто & Сурджит” – един спектакъл с майсторски танцови изпълнения на харизматичните Рианто (Индонезия) и Сурджит (Индия). Те представят свои лични истории през азиатски традиционни и съвременни танцови техники. Сингапурският режисьор и визуален артист Чой Ка Фаи, който от години е установен в Берлин, замисля проекта „Софтмашина” като своеобразна експедиция из историята и настоящето на танца в Азия.

Коментари: 0

За да коментираш, е необходимо да влезеш в профила си. Ако все още нямаш такъв, използвай линка "Регистрация" по-долу.