Следва

It shopping list: Денимът на сезона

Стил урок на седмицата: Вечните с главно В - Stan Smith

Сигурни сме, че няма да се изненадате, когато съобщим, че точно те са най-горещият модел кецове за всички времена...

All fashion преди 7 години

Сигурни сме, че няма да се изненадате, когато съобщим, че Стан Смит на Adidas са най-горещият модел кецове за всички времена.

Минималистичният им силует е актуален още от създаването през далечната 1960 г., а когато през 1973 г. приемат името на легендата - тенисистът Стан Смит, славата им става световна. До 1988 г. продадените чифтове достигат такова голямо число, че моделът получава място в книгата с рекорди на Гинес.

През 2012 г. обаче Adidas спират култовия модел от продажба, но едва две години по-късно го пускат обратно, улучвайки точния пазарен момент. Модният свят изпада в истерия за пореден път, а броят продажби се извисява до небесата. Сред най-видните привърженици на кецовете попадат дизайнерът Марк Джейкъбс, който не ги сваля от краката си от 90-те години насам, както и Фиби Файло от Celine, която през 2010 г. дори се появява с тях на собственото си дефиле, предизвиквайки истински фурор.

Освен стандартния модел с детайл в зелено, червено, бяло и тъмносиньо, от спортния гигант пускат и редовни сезонни предложения, включващи декорирани версии в различни цветове или най-интересни текстури като плетки, изрязвания и дори животински кожи. Моделът е достигнал такава популярност сред широката публика, че може да се намери в по-добрите магазини във всяка една точка на света.

Безумно удобни, Стан Смит се превръщат в хамелеони, когато става въпрос за личен стил. Достатъчно е да погледнем само част от извадените тук пресни стрийт стайл кадри, за да се убедим в силата им. Трудно е за обяснение, но говорейки за уникалност, различен прочит и преодоляване на стиловите бариери, Стан Смит работи като добре смазана машина. Свободно можем да кажем, че почти всеки моден човек по света притежава поне по един чифт, а причината е ясна - те стоят еднакво добре както с кроп топ и избелели джинси, така и с иконичното Chanel яке от туид. Точният завършек за абсолютно всеки вкус, припомняме, че знаменитите кецове не излизат от гардеробите на съвременната стил икона Каролин де Мегре, както и тези на It момичетата като Кендал Дженър, Джиджи Хадид и Хейли Болдуин.

Тези и още много други примери, разглеждаме по-долу>>

На снимката горе: Каролин де Мегре


Кендал Дженър


< 2730 > - А какво крие кодът предизвикателство, можете да разберете ТУК!


Иконичният модел Стан Смит на Adidas можете да намерите в магазин BUZZ в Paradise Center!

More All fashion

Аксесоарен флирт: тези 9 модела

All fashion преди 1 ден

И нека сезонът на слънчевите очила, освен да започне, да приеме точно определени форми и окраски: сърца, цветя, животински щампи. Най-добрите модели на Лято 24 следват, като гарантираме, че ще издигнат на друго ниво всяка визия, дори и най-семплата.