Следва

Game of Thrones: Първи снимки от седми сезон!

Параскева Джукелова, Жорета Николова и номинираният за "Аскер" Иван Юруков са "Добри хора" в Народния театър

„Добри хора” е представление, което ведро и внезапно ще изненада всеки, който още не го е гледал...

Events преди 6 години

„Добри хора” е представление, което ведро и внезапно ще изненада всеки, който още не го е гледал. Събрало в шепата си група ярки и разпознаваеми актьори, то сякаш ни вика, за да познаем себе си. От пиесата на най-поставяния съвременен американски драматург Дейвид Линдзи - Абер режисьорът Николай Поляков изгражда цялостен, класически и интересен спектакъл, който ни оставя почти без дъх, защото непрекъснато се движи по ръба между смешно и тъжно, между надежда и отчаяние, между въпрос и отговор. Историята на Маги, Майк, Доти, Джийн, Стиви и Кейт разказва доброто и откъм опаката му страна – когато пътят, който избираш, не е непременно най-правилният, когато съветът, който даваш, не е непременно най-мъдрият, но и в погрешните избори се крият очарование, умилителна наивност и жилава страст да оцелееш.

Изумителното актьорско трио на Параскева Джукелова, Жорета Николова и Вяра Табакова безупречно се сгласява с изпълненията на Зафир Раджаб - олицетворение на величествения аутсайдер, Елена Телбис - самата властваща женственост, и Иван Юруков - разколебания в светлосенките на постигналия успех човек.



Това не са просто метафори, а лутанията на всеки от нас в разноликите му същности – ако не всеки ден, то поне цял живот. „Доброто и Злото са близнаци в живота. Но те не са изписани върху челото на когото и да било от нас. Пиесата предупреждава да внимаваме - разпознаването на близнаците често е трудно занимание", споделя режисьорът Николай Поляков и ни подсеща за няколко провокативни стиха: „Доброто и злото, горките сиамски близнаци/ търпеливо ги храним, късогледо ги галим/ по главиците сраснали…”

С други думи, искате ли по-прозорливо и вдъхновено да проумеете собствената си цялост, то ясно е, че сте сред бъдещите ревностни зрители и ценители на „Добри хора” на Камерната сцена в Народния театър.

Следващите представления са на 24 април и 15 май. Билети за спектакъла купуваме от касите на Народния театър "Иван Вазов" и онлайн тук>>

More Events

Имърсив представленията на Karakashyan & Artists ни водят зад кулисите на професионалната кухня

Events преди 6 дни

Режисьорът и хореограф Коста Каракашян и режисьорът и драматург Антония Георгиева отново събират сили с артистичния сладкар Александър Цеков за поредица от завладяващи спектакли, разкриващи скрития свят на ресторантската кухня.

The Heavens - изложба на Паоло Уудс и Габриеле Галимберте

Events преди 1 седмица

Галерия Синтезис и Френският институт в България представят изложбата “The Heavens” на Паоло Уудс и Габриеле Галимберти, чиято премиера е на фестивала Les Rencontres d'Arles през 2015 г. и оттогава гостува на множество музеи и фестивали. “The Heavens” е мащабен артистичен проект с критичен поглед към офшорните зони, който съчетава дългосрочно журналистическо разследване, фотография, финансови анализи и инфографики. Офшорните зони* тихомълком превземат целия свят. Повече от половината световна търговия преминава през тях. Нарастващият брой статии и доклади по тази сложна тема обикновено са илюстрирани със снимки на тропически плажове с палми. Така ли изглеждат наистина данъчните убежища?