Следва

Модата на моминските партита завладя България

Петте неща, които харесахме в модата през седмицата

Urban Jungle е поредната тема, по която работи дизайнерският екип на ИВАН АСЕН 22....

All fashion преди 14 години


1. Urban Jungle на ИВАН АСЕН 22

Urban Jungle е поредната тема, по която работи дизайнерският екип на ИВАН АСЕН 22.

Идеята на студиото е да ни пренесе в пространствата и настроението на джунглата и да направи градското лято изпълнено с много живот и вдъхновение. Силуетите и десените на дрехите интерпретират многообразните форми на екзотични цветя, растения и животни, приспособени за носене в градското ни всекидневие. Цветовете са инспирирани от нюансите на джунглата, контрастирани с атмосферата на градската среда.



Дизайнерите, който представят работата си в шоурум ИВАН АСЕН 22 търсят urban усещането в дрехите, които изпълват изискванията на всекидневието за функционалност и удобство, като тук виждаме облекла с внимание към индивидуалния детайл, който ги прави „твои” и сигнализира, че градската джунгла не може да те погълне, когато си винаги разпознаваем чрез: личен аксесоар, който само ти харесваш, разпорен ръб като спомен от приятно преживяване, дизайнерски детайл, правещ нормалната форма „нестандартна”. Официален спонсор на събитието е NESCAFÉ®, със съдействието на Perrier, Vittel, Grolsch.

До 12 юли всеки ден между 17 и 20 часа посетителите ще могат да видят, пробват и купят дрехите и аксесоарите на nelmit (Нели Митева), garderob (Живка Дачева, Даниела Иванова, Любомира Алексиева), tochkа (Антония Пашова), HAM&EGGS (Александър Гергинов, Кристина Николова), chaika (Леда Екимова), VЯRA(Вяра Бориславова), ГЕОРГИ ФЛОРОВ, ИГОР ИЛИйОВСКИ, СИЛВИЯ РУСЧЕВА, ЯНА ДВОРЕЦКА, ЗАХАРИНА ГАБРОВСКА, ЦВЕТАЛИНА АТАНАСОВА, МИЛА АТЕВА, ВЕСЕЛА АНТОВА, artishock, Боян Петрушевски, Йелена Кесич, Калина Чанкова и Цветомир Горанов.




2. Реновиран бутик на S.T.Dupont


Когато Симон Тисо основава S.T.Dupont през 1872 година, той е едва 25-годишен. Симон е креативен младеж, който се впуска в производството на кожени чанти и папки за дипломати, политици и адвокати. Скоро след старта парижката висша класа го боготвори. През 1920 година Андре и Люсиен Дюпон, синове на Симон, създават нова линия пътни чанти, в лимитирана серия, предназначени за най-влиятелните хора на епохата, сред които тогавашния президент Венсан Ориол и барон Ротшилд.


Десет години по-късно S.T.Dupont въвежда специална технология, която използва диамантен прах за таниране. Резултатът е кожа, която устоява на атмосферни промени, топлина и влага. Блясъкът и дълбочината на изработените аксесоари са несравними.



Тази екслузивна практика се възражда в серията S.T.Dupont Diamond Leather днес. Линията е специално адаптирана за нуждите на динамичния мъж, с усет към естетикатa.


Миналата седмица в София се откри и реновирания бутик на S.T.Dupont, в който можеш да откриеш всички онези малки, но важни неща за модерния ти градски аутфит. От писалките Defi, които се отличават с изключително качество, през чантите от импрегнирана кожа или тази обработена с фин диамантен прашец, всякакви кожени аксесоари, до запалки, ръкавели, копринени вратовръзки, перфектно скроени ризи и парфюми.


Бутикът на S.T.Dupont се намира на ул. „Цар Иван Шишман” 27
 




3. Petar Petrov и присъствието му в София

Петър е един от онези български дизайнери, които правят силно впечатление още в първия момент, в който видиш работата им. Дрехите на младия българин, който е завършил „Мода” във Виена и до ден днешен работи там, са изработени от висококачествени материи, отличават се с перфектно качество на изработката и със съвременна модерна и семпла линия.

Харесваме ги заради модерната кройка и качествената идея, а сме горди от неговите постижения, защото продава по цял свят качествен продукт с етикет „Made in Bulgaria”.
От миналата седмица можеш да намериш дрехите с мъжка и дамска линия на дизайнера в бутик Cache.





4. Yamamay на българска земя


Една от най-известните италиански марки за бельо Yamamay от миналата седмица присъства със собствен бутик и в София.

Yamamay е създадена през 2001 г. като освен бельо, компанията произвежда и бански, аксесоари и плажни дрехи.  Най–впечатляващото около марката е сътрудничеството с Дженифър Лопез и нейната компания Sweetface Fashion Company – фирмата, създадена от самата Дженифър за три линии облекло и аксесоар. Като резултат беше лансирана линията „JLo for Yamamay".



5. Jimmy Choo for H&M


След като шведската компания усети колко печеливша е формулата „евтино, но с интересен дизайн и известно име”, започна да кани все повече известни имена за изработването на лимитирани серии облекло.
Последен беше дизайнерът Матю Уилиамсън, който представи доста цветна етно колекция. Сега H&M обаче са поставени пред предизвикателство, а именно изработването на лимитирана серия обувки. За тази колекция са поканили и едно от водещите имена в дизайна на обувки, а именно Jimmy Choo.

Колекцията обувки със сигурност ще направи впечатление с луксозни, ефектни, glamour модели, като освен дамски обувки, Господата също ще се зарадват на няколко модела.

 

 

More All fashion

От ципа на Ема Стоун на Оскарите до ципа като символ на независимост

All fashion преди 1 ден

След широко обсъждания фатален цип на роклята, която Ема Стоун беше избрала за Оскарите, се връщаме назад във времето, за да разберем какво общо имат Първата световна война, детска реклама, Елза Скиапарели и Емил Хермес със „закопчаването на кукички за обувки“.

Техни височества Обувките, ревюта Есен/Зима 2024

All fashion преди 2 дни

Вълнението от модния месец отминава бавно и блажено: след като седмици наред пистите бяха сцена за развихреното въображение на най-великите дизайнери на нашето време, следите в съзнанието ни са все още ярки.