Следва

The Phone Call: Обаждането, което събира приятели за легендарна футболна вечер

Големите любовни истории: Еманюел и Бриджит Макрон

За Еманюел Макрон се носят легенди: красив, умен, женен...

Love преди 6 години

За Еманюел Макрон се носят легенди: красив, умен, женен, най-важното обаче е, че проевропеецът спечели първия тур на президентските избори във Франция, а на балотажа ще се изправи срещу Марин льо Пен и според прогнозите ще я победи с голяма разлика.

Но как най-сексапилният френски политик завоюва аудиторията, защо през уикенда той дундурка чужди внуци и защо, имайки огромен фен клуб от красиви дами, той все пак се жени за учителката си от училище?!

Французите видимо си падат по клюките, особено когато имат „политическа подправка“. Нека си спомним предишния президент Франсоа Оланд, когото в началото цялата страна посрещна с овации, малко по-късно се разочарова от него, а след още известно време целият народ, заедно с журналистите, обсъждаха злочестото му пътуване с мотопед при любовницата, а също и странните му костюми.

Но ето че сега Франция се тресе от нов скандал, главните герои на който станаха министърът на финансите и кандидат за президент Еманюел Макрон и съпругата му Бриджит.


Еманюел Макрон и съпругата му Бриджит

Еманюел привлича вниманието към себе си като магнит по няколко причини. Първо, той е най-младият политик в историята на Франция за последните години, който успява да стигне до висок пост: Еманюел е едва на 36, когато става министър на финансите. Второ - той е невероятно красив: висок, снажен, умен и, за разлика от Оланд, безкрайно очарователен.

„Той е млад, красив, талантлив...“, възторжено пишат за Макрон френските медии, наричайки го ту „извънземен“, ту „вундеркинд“. С две думи - той притежава всички тези качества, пред които не може да остане безчувствена нито една уважаваща себе си жена, без значение на каква възраст е. А и цялата работа е именно във възрастта - главният повод за клюки стана разликата в годините с любимата на Еманюел - Бриджит, която е по-възрастна от мъжа си с почти четвърт век - и неочакваното желание на младока да стане следващият президент на републиката. Министърът на финансите дори си създаде собствена партия, а такъв стремеж обезкуражава, не мислите ли?

Трябва да кажем, че историята със сватбата започва отдавна, просто за известно време Макрон бе в сянка, стараейки се да не афишира подробности от личния си живот. Но, ето че сега мадам Макрон решава да разкрие пред света цялата истина за връзката им. Французите, разбира се, отбелязват, че подобна откровеност не е просто нещо, но все пак вече седмици подред не спират да обсъждат странната двойка. И макар да има изказвания от рода на „Барби в менопауза“, „президентът-геронтофил“, дори да изкарват Еманюел гей, то повечето от коментарите за двойката са възторжени.
 

Двамата се запознават преди повече от 20 години в малко провинциално градче, когато Макрон учи в християнското религиозно училище, а Бриджит Троньо е негова учителка. Той е на 15, тя - на 39, той - ученик, тя - преподавател. Съгласете се, историята не е много класическа. Между другото, дори в свободната от всякакви предразсъдъци Франция, подобен сюжет едва ли би се харесал на някого, така че двойката дълго време не прекрачва заветната черта.

Срещат се за първи път очи в очи, когато Еманюел вече е в гимназията. Тогава Бриджит и бъдещият министър на финансите съвсем невинно се занимават с постановка на театрална пиеса, но пък заради това се виждат всяка вечер, за да обсъждат сцените и играта му. Гледайки мадам Макрон, едва ли някой се съмнява, че в младите си години тя е била красива жена - дори сега Бриджит изглежда превъзходно и в отлична форма. Съвместните уроци и консултации продължават две години. Еманюел ходи като сянка след учителката си, изпраща я до дома й, което, разбира се, изобщо не се харесва на мъжа й, но той по никакъв начин не успява да разкара упорития ученик. Според книгата „Еманюел Макрон: Перфектният млад мъж“ на журналистката от Le Figaro Ан Фулда, родителите на ученика също не са очаровани от страстта му и молят Троньо да остави сина им поне докато навърши 18. Според Vogue, майката и бащата на Еманюел Макрон правят опит да сложат край на връзката, като го изпращат да следва в Париж. Усилията им обаче остават напразни. „Не мога да ви обещая нищо“, казва Брижит Троньо на притеснените родители. Връзката им продължава, а в деня, в който Еманюел навършва 17, той заявява на своя обект на обожание: „каквото и да правите, колкото и да се опитвате да се отървете от мен, аз все пак някой ден ще се оженя за вас“. Тогава по-възрастната от него с 25 години жена се смее над думите на самонадеяния си ученик: освен мъж, с когото живее много години, Бриджит има и три деца.


Тийнейджърът Маркон целува по бузата учителката си по драма, която години по-късно ще стане негова жена

Да, но след няколко години бъдещата мадам Макрон се развежда, неочаквано дори за самата нея, и се омъжва за Еманюел през 2007 година.

Съгласете се, че с подобно упорство могат да се местят планини, какво остава да се засенчи загубилият популярност Оланд... А докато Еманюел страстно строи политическата си кариера: започва с философия и работа в банка, а след това, видимо неочаквано, като награда за упорството сиq попада в Елисейския дворец, мадам Макрон изобщо не се стреми към властта и продължава да се занимава с това, което е правила и преди - преподава в религиозно училище, и наистина вече в Париж.

Влюбената двойка няма собствени деца, но това е разбираемо - да ражда на тази възраст Бриджит не планира, но пък за сметка на това Еманюел с удоволствие гледа внуците на половинката си и дори казва, че ги приема като свои. С трите деца на Бриджит от първия брак Еманюел също намира общ език. Цялото голямо семейство, с изключение на изоставения първи мъж, прекарват времето си прекрасно, правят си пикници извън града, пътуват, наслаждават се на прекараното време заедно, без изобщо да се притесняват, че повечето хора са смутени от разликата във възрастта им.

Най-малката дъщеря на Бриджит е 30-годишната Тифен Озиер - адвокат, в момента работи в щаба на Еманюел, майка на две деца. Тифен започва да се появява на публични събития от началото на предизборната кампания на Макрон, като през ноември 2016 г. организира събитие за движение „Напред“. Оттогава тя играе водеща роля в щаба на Макрон, когото нарича „изключителна личност“ и „интелигентен мъж“.


Тифен заедно със сина си, внук на Бриджит

По-голямата дъщеря на Брижит - Лоранс, е на 39, родена е в същата година, в която и Еманюел Макрон, като двамата учат в един и същи клас, когато той се запознава с майка й. Дори в началото родителите на Еманюел мислят, че той има връзка с нея, а не с майка й, но уви - истината излиза друга. Най-големият син - Себастиан - е с две години по-възрастен от Еманюел.

Шоколадов бизнес за милиони
Семейството на Бриджит Макрон „върти сладък какаов многомилионен бизнес“ в Амиен.  Тя е най-малкото от общо шест деца в семейството на Жан Троньо и Симон Пуйол - фамилия,  известна в Северна Франция с фабриките си за производство на шоколад. С днешна дата племенникът на Бриджит - Жан-Александър Троньо, ръководи семейния бизнес, като всяка години отчита печалба за милиони.

More Love