Следва

Най-нежни фрази за любими същества, назаем от Романтиците

Сандра от "1001 рецепти": Готвим с нея за Първи май

Сандра от "1001 рецепти": Готвим с нея за първи май...

Food преди 6 години

Дни преди 1-ви май ще ви зарадваме с една апетитна рецепта, представена от Сандра Алексиева. Тя е създател на популярния кулинарен сайт 1001 рецепти, който дамата създаде преди почти 10 години, в които ни радва ежедневно с нови апетитни идеи.

За първи май Сандра споделя: ”Хората, които наистина обичат да се трудят, го правят всеки ден и то с удоволствие. Плодородният труд е точно този, който възприемаме като удоволствие. А щом говорим за удоволствия, няма как между тях да не е намесена и вкусна храна. Предлагам ви лесна рецепта, която отнема време, но не и усилия. А времето, докато тя се пече във фурната, прекарайте пълноценно със семейството и близките ви!”



Традиционен пълнен печен заек на фурна с ориз

За да го приготвим ще са ни необходими:

3 кг. заек
1 ч.ч. ориз
1 глава лук
1 ч.л. джоджен
1/2 ч.л. черен пипер
сол
2 с.л. олио
1 ч.ч. вода

Приготвяме го ето така: 

Заекът почистваме от вътрешностите, като дробчетата му се запазват, тъй като ще се използват за плънката.
В дълбок тиган задушаваме в малко олио ситно нарязания лук. Щом омекне, към него добавяме ситно нарязаните дробчета, ориза и подправките - джоджен, черен пипер и сол. Пържат се, докато оризът стане прозрачен.

С получената плънка пълним заека, след което старателно го зашиваме с подходящ и здрав конец. Заекът поставяме в дълбок съд, заливаме го с вода и покриваме с фолио. Печем в продължение на час и половина при температура 200 градуса. След това отстраняваме фолиото и заекът се пече още половин час при 180 градуса, като често го поливаме със соса, образувал се при печенето. По този начин месото се гланцира и придобива страхотна и апетитна коричка.


 

More Food