Тичането като медитация: Поглед отвътре

Регионалният маркетинг директор на Philips Asia Pacific, майка на двама синове, разказва защо и как тичането се превръща във важна част от живота й...

Регионалният маркетинг директор на Philips Asia Pacific, майка на двама синове, разказва защо и как тичането се превръща във важна част от живота й.

„През всичките 18 години от своята трудова биография аз работя в международни компании. И като всеки втори мениджър водя застоял начин на живот - стоя на изкуствено осветление, когато зад прозореца съществуват плажове или курорти като Бали. Но тези моменти отминават, особено когато абстрактния рай на Бали заменям с напълно реална десеткилометрова крайбрежна ивица, след която много от ненужните въпроси и желания си отиват сами.

През октомври 2017 г. искам да направя своя първи маратон – 42 км. Буквално на другия край на света, Чикаго. Ще долетя от Сидни, където работя в момента и нямам никаква друга мотивация освен да финиширам за някакво не толкова позорно време. С мен ще тичат около 50 000 човека и мисля, че повечето от тях също ще преследват заветната цел – да стигнат до финала.

Разликата е единствено във времето – на някои е необходимо да се впишат в два часа и половина, а други ще го пробягат за шест. Тичането в този план много прилича на живота. Погледнато отстрани, за нас бегачите може да се каже, че сме луди, които се самоубиват по неясни причини. Но няма да говоря за другите – ще кажа за себе си.

Започнах да тичам като ученичка по абсолютно разбираема причина - за да отслабна. Всички мои опити свършваха с две-три ставания в седем сутринта и жалък крос, не повече от 20 минути. Но преди три години се върнах към опитите си да тичам.

Коментари: 0

За да коментираш, е необходимо да влезеш в профила си. Ако все още нямаш такъв, използвай линка "Регистрация" по-долу.