Следва

After Party Met Gala. Редакторите гласуват по съвест, вижте кой печели!

Ревюто „VERSUS": Контрастът като понятие в модата“ в Майски дни на модата 2017

На 03. май от 19:00 часа във Vogue Vision Academy ще бъде дадено началото на Майски дни на модата 2017. Събитието е част от мащабен проект на преподаватели и студенти от...

All fashion преди 6 години

На 03. май от 19:00 часа във Vogue Vision Academy ще бъде дадено началото на Майски дни на модата 2017. Събитието е част от мащабен проект на преподаватели и студенти от департамент „Дизайн“ на Нов български университет, включващ поредица от модни ревюта, модни инсталации, моден пърформанс, изложба, семинари, уъркшоп, обучения, дискусии.

Старт на инициативата ще бъде модното ревю „VERSUS - контрастът като понятие в модата“, което ще представи резултати от провелия се през април майсторски клас по мода под ръководството на дизайнерката Евгения Попова. Нейният бранд „EVGENIA Popova“ се развива изключително успешно в последните години като участва на различни модни изложения в Париж и Лондон. Евгения Попова работи основно в България, а продава своите продукти в Англия, Франция и Германия. Марката „EVGENIA Popova“ в последните няколко години дава шанс на млади дизайнери, завършили успешно „Мода“ в НБУ, да се развиват и работят за нейния бранд.

През краткото време, с което разполагаха, студентите успяха да изградят цялостна концепция за модна колекция, да реализират своите проекти, следвайки стъпка по стъпка принципите за създаване на една модна колекция, и да изградят своите модни импровизации по темата. Участниците бяха разделени на шест отбора, като на всеки беше дадена конкретна подтема. Бъдещите дизайнери работиха с голямо вдъхновение и творчески ентусиазъм, и успяха да покажат впечатляващи работи на заключителната презентация – мултимедия със селекция от творческия процес, концепциите и проектите на колекциите. Показани бяха и заснетите фотосесии на реализираните студентски проекти.

Всички работни екипи получиха отличия за представените колекции. В майсторския клас участваха студенти от БП „Мода“ и МП „Мода и бизнес стратегии“.

Отбор 1: Адриан Михайлов, Мая Матева и Александра Стайкова

Отбор 2: Богдана Костова и Айшен Мехмед

Отбор 3: Антоанета Пенева, Кирил Георгиев, Ивияна Зашева, Кристина Колодеева и Юнвер Кьосе

Отбор 4: Глория Димитрова, Мартина Бонева, Христина Чекова и Марио Йонев

Отбор 5: Христина Драганова, Хаджидже Саберпур, Марзие Пирани и Калина Стоянова

Отбор 6: Николай Танчев, Маргарита Станкова и Анна Манукян

More All fashion

От ципа на Ема Стоун на Оскарите до ципа като символ на независимост

All fashion преди 20 часа

След широко обсъждания фатален цип на роклята, която Ема Стоун беше избрала за Оскарите, се връщаме назад във времето, за да разберем какво общо имат Първата световна война, детска реклама, Елза Скиапарели и Емил Хермес със „закопчаването на кукички за обувки“.

Техни височества Обувките, ревюта Есен/Зима 2024

All fashion преди 1 ден

Вълнението от модния месец отминава бавно и блажено: след като седмици наред пистите бяха сцена за развихреното въображение на най-великите дизайнери на нашето време, следите в съзнанието ни са все още ярки.