Следва

Сини небеса

Zara + Meme жаба = Расизъм

Последното творение на Zara представлява дънкова пола с избродирана зелена жаба...

All fashion преди 6 години

Последното творение на Zara представлява дънкова пола с избродирана зелена жаба. Дотук нищо кой знае какво освен проява на съмнителен естетически вкус.

Модните любители обаче бързо заключиха, че зад лицето на симпатичната апликация се крие анимационният герой Пепе жабата. Нищо, че последният е умело замаскиран със слънчеви очила.

А това вече доведе до истински скандал, защото през последните месеци жабата Пепе се превърна в интернационален символ на расизъм и дискриминация. Въпросното меме е добре познато на повечето интернет потребители, особено на тези отвъд океана.

Всичко започна с многобройните колажи, на които лицето на Тръмп е заменено с това на Пепе.

Доста неловко. Особено предвид предходните обвинения към Zara от страна на потребителите на веригата. Според тях служителите в магазините на марката в Ню Йорк следвали специфична политика за по-строг надзор над цветнокожите клиенти, защото ги подозирали като потенциални извършители на кражби.

И така, хиляди очакващи погледи са вперени в Zara. Дали обвиненията са справедливи и от лейбъла са пресолили майтапа или просто са направили гаф от невнимание и Пепе е невинен?

Какъвто и да е отговорът на този въпрос, се съгласяваме с коментарите в Twitter и определено слагаме последното им модно решение в графата “лош вкус”.


More All fashion

Аксесоарен флирт: тези 9 модела

All fashion преди 2 дни

И нека сезонът на слънчевите очила, освен да започне, да приеме точно определени форми и окраски: сърца, цветя, животински щампи. Най-добрите модели на Лято 24 следват, като гарантираме, че ще издигнат на друго ниво всяка визия, дори и най-семплата.