Виртуозният моноспектакъл „Дневникът на един луд” на Виктор Бодо, е част от програмата на „Световен театър в София”

Виктор Бодо – един от най-нашумелите театрални режисьори на съвременната европейска сцена, е автор на сценичната версия на класическата повест на Гогол...

Виктор Бодо – един от най-нашумелите театрални режисьори на съвременната европейска сцена, е автор на сценичната версия на класическата повест на Гогол „Дневникът на един луд“, която ще гостува в София на 2 юни, в Сатиричния театър. През 2016 Виктор Бодо прибавя към колекцията си от отличия и престижната Европейска театрална награда „Нови театрални реалности“.

Зрителите ще могат да се насладят на виртуозността на изключителния унгарски актьор Тамаш Керестеш – който този път е и художник на сценографията и изпълнител на звуковата картина на живо.

Театралните превъплъщения на необичайната повест „Дневникът на един луд“ от Н. В. Гогол изискват изключителни актьори. В постановката на Виктор Бодо под кожата на чиновника Попришчин, който постепенно загубва разсъдък, навлиза Томаш Керестеш. Първият голям международен успех за Виктор Бодо идва благодарение на изпълнението на Керестеш в главната роля в „Процесът“ на Кафка „Rattledanddisappeared“ (2005) за театър „Катона Йожеф” в Будапеща.

В експресивната сценография се долавят влияния от стила на Ван Гог с неговата деформираща пространството перспектива. Тя отразява изкривеното съзнание и загубата на връзка с реалността на героя, подсилени и от необикновената звукова среда, която актьорът създава на живо.

Коментари: 0

За да коментираш, е необходимо да влезеш в профила си. Ако все още нямаш такъв, използвай линка "Регистрация" по-долу.