Следва

Мултифункционален любовник

Chanel Resort 2018: Древногръцките богини на Лагерфелд

Модните тенденции са толкова преходи, че едва се усещаме кога нещо е фешън, а минута по-късно вече не е...

All fashion преди 6 години

Модните тенденции са толкова преходни, че едва се усещаме кога нещо е фешън и минута по-късно вече не е.

Карл Лагерфелд за пореден път показва ефимерността на индустрията, изваждайки на почит чистата античност и тенденциите, директно взети от Древна Гърция.

Защото модата избледнява, но всичко в нея тлее. Древногръцкият Шанел ни омагьоса с типични елински силуети и сандали с връзки, точно като от времето, в което предците са носели хитони и маслинови клонки по главите.

Бижута със златни ленти, дребни монети вместо копчета и натруфени огърлици, сякаш от керамика релефни плисета, кройки ала хитони и метални лаврови листа в statment бижута или пък принтирани върху суичъри и тишърти.

Рокли на богини, панталони и шорти в пастелени нюанси, приземени от залези и много, много бяло, достойно за древногръцки форум.

Лагерфелд ни донася Древна Гърция на тепсия в най-сегашното настояще. "Критериите за красота в Древна, а после и в Класическа Гърция все още са толкова верни. Никога не е имало по-красиво представяне на жените и женската същност", споделя самият Карл за колекцията си от вчера.

Всички модели Chanel Resort 2018 в галерията горе>>>

More All fashion

Аксесоарен флирт: тези 9 модела

All fashion преди 2 дни

И нека сезонът на слънчевите очила, освен да започне, да приеме точно определени форми и окраски: сърца, цветя, животински щампи. Най-добрите модели на Лято 24 следват, като гарантираме, че ще издигнат на друго ниво всяка визия, дори и най-семплата.