Следва

ЧРД, PL!K!

Nissan Micra, жестока буболечка за велик град като нашия

Какво му трябва да един готин, модерен, иновативен, различен от другите, привличащ погледите, уверен, динамичен на турбо обороти и с пъргава структура човек...

All About Life преди 6 години

Какво му трябва да един готин, модерен и иновативен, работещ на турбо обороти и с пъргава структура човек?!? За да му е удобно и комфортно, яко и на ръка разстояние, и бързо, сръчно и безопасно да го пренася от точка „А” до точка „Б”?

Отговорът е 6-буквен, лесен и звучащ като песен – Nissan! Именно петото поколение Nissan Micra (Micra Gen 5) е новото градско буболече, в което се влюбихме след надлежен тест драйв. Прекрасен хечбек автомобил - дързък и революционен, директно от Автосалона в Париж /2016/, с напълно нова дефиниция на значението Micra.



Той е така красив и характерен, лъскав и специфичен, че наистина привлича погледите, еднакво на жени и на мъже. Веднага предупреждаваме: тази Micra е за хора, които предпочитат да разчитат само и единствено на сетивата си, да държат нещата под 100-процентов контрол и не искат непрестанно да се чудят какво да правят с дясната си ръка и левия си крак, т.е. – тя е с ръчна, 5-скоростна кутия.

Опитахме от вкуса на симпатичния Nissan по всеки възможен начин. И – грешка! Сега ще се наложи да теглим още един заем. Веднага! Толкова много ни хареса, да му се не види!... Возихме се на супер удобната дясна предна седалка – усещането е повече от неповторимо и задоволително – като в кралско кресло, поизпънахме крачета на „втория ред” – имаше място и за багажа ни, карахме го – леле, направо не ни се слизаше! Защото: воланът е страхотно удобен за захват – извивките по него не позволяват на ръцете да се изпотяват и хлъзгат при въртенето му. А то е като приказка – повече от лесно и леко дори и с два пръста – такава божествена хидравлика! Което много ни помогна за многото и резки маневри, които логично се налагаше да правим сред океана от автомобили и задръстване по улиците на родния град. Освен това можехме да регулираме височината на шофьорската седалка според собствените ни ръст и лично удобство. Жестоко!

Решихме съвсем да игнорираме градската дандания отвън, въпреки изключителната шумоизолация, и да си пуснем музика – нещо свежо и разпускащо, като секси катанеца Mario Biondi (не забравяйте, че италианеца с кадифено плътен глас, по покана на Keen Acts, ще ни пее на уше на 25-и май в Sofia Live Club, вижте повече тук, за да усетим тръпката от аудио системата с шест високоговорителя Bose® Personal®. Какъвто и да е носителят – радио, CD, флашка, можем да го управляваме със супер лек тъч скрийн или гласа си, и когато намаляваме скоростта на колата, висотата в звученето също спада интелигентно, за да щади слуха ни, а когато спрем и изключим двигателя (което е като тийнейджърска игра), музиката спира сама. Но! На при следващото запалване на мотора продължава от стотната, до която е спряла! Е, не е ли яко?!?

И така, песен след песен, се оказахме в идеалния център на София, наслаждавайки се на возията и визията на шоколадовия бонбон с красиви Energy Orange джанти. Честно, изобщо не разбрахме как и кога колата ни е закарала и паркирала там!... На ул. „Ангел Кънчев” 29, където, насред най-слънчевото и кокетно магазинче за цветя „Nea”, с ръкавици на ръцете и много любов в очите, друго цвете, на име Жени, се грижеше за всяко едно листенце, стръкче или цветче да бъде в точното време на точното си място. И още по-голямо очарование от автомобила в нас предизвика фактът, че багажникът, който досега не ни се бе наложило да ползваме, побра полегнал разкошен, пролетен, 1,5-метров букет и кашпа с млада, наситено зелена папрат. И имаше достатъчно място за поне още две такива цветни красоти. Еха!

След като едва в началото на деня успяха всячески да възбудят сетивата ни, в конкретния случай - обонянието, от екипа на Renault Nissan Alliance продължиха със зрението ни. И понеже така плавно се сменят скоростите, и съединителят е адски удобен и мек, отново, като с вълшебен телепорт, „се озовахме” на бул. „Патриарх Евтимий” 80, в шоурума на друг наш приятел, дизайнера Николай Божилов. Ето тук вече наистина окъпахме очите си в безбройните и най-актуални за сезона фешън тенденции и комбинации от цветове, форми, размери, материи, детайли… УАУ! Пир за нас, дамите! Но забелязахме, че и господата се заслушаха в разясненията на Ники, дори им стана интересно и забавно. И няма как – той е вълшебник, затова и всеки намери полезното за себе си!



От утилитарния моден урок се насочихме към приключение номер 3, до което стигнахме по един от големите скоростни булеварди. Което ни даде шанса да усетим и изпитаме върховното удоволствие от светкавичния ряз, който всеки път плавно ни долепва до облегалката на седалката при смяна на предавките. Това не беше просто ускорено (но в рамките на позволеното, разбира се!) шофиране, а грациозен и отмерен полет. Едва се сдържахме да не натискаме педала на газта…



…За да стигнем до „наш’те хора” в един повече от мъжки (да, страхотна и адски приятна изненада !) фризьорски салон, съвсем не (само) за красота, а за извайване на детайли „Barber Shop” на ул. „Николай Хайтов” 12-14, в кв. „Изток”. Което вече тотално ни разби, от кеф, дори и нас, момичетата! Бяхме абсолютно слисани и като в транс, оставяйки се в изкусните ръце на майстор Цвети, която за нула време промени визията ни. Ще трябва някак да ни изстържат от удобния кожен фотьойл…



Ако случайно сте ни завидели (за което ще ви разберем) за незабравимите емоции, които си „причинихме” с  уникалния, високотехнологичен и с поразителен свеж дизайн Nissan Micra, можете да се осведомите и за другите му ефикасни и революционни качества, или да си запишете и вие час за тест драйв, тук .

Приятно шофиране!


Оливие Жан, генерален директор на Renault Nissan България

More All About Life