Г като гаф: Модните недомислици на седмицата

Любимата порция звездни и фешън издънки...

Plus Size скандал... отново

Искра Лоурънс е сред нашумелите напоследък имена измежду plus size моделите. Тя съвсем очевидно се гордее с тялото си, снима се редовно в кампании за бельо и бански костюми и освен всичко това, може да се похвали и със завидно присъствие в социалните мрежи. Именно в Instagram обаче стана ясно, че тялото на модела е повод на скандал. Случаят е такъв, че онлайн гигантът Amazon използва без разрешение снимки на блондинката, които в последствие биват силно обработени, за да се монтира върху тях модели бельо, предлагани от платформата.

От Amazon пък все още се очаква коментар по темата...

Грозно недоразумение

Онлайн брандът Teespring стана повод на нападки в интернет пространството заради недопустимо лого върху един от своите тишърти "Black Women Are Trash". След бурния скандал в Twitter от страна на потребителите, въпросната дреха бе свалена от страниците, а не след дълго брандът отговори с извинение: "Бихме искали да се извиним за обидното съдържание, публикувано на платформата ни. То по никакъв начин не олицетворява възгледите ни като организация и е изцяло против политиката ни."

Любопитното е, че на това послание не може да се погледне като еднократна грешка, тъй като то още присъства по чаши за кафе, цветни топове и суитчери на цена от 13$, които макар и вече премахнати от сайта, оставят негативна следа върху бранда.

Иронично е, че също така въпросният бранд предлага и продукти със силно феминистки послания като: "Nevertheless She Persisted," "Here's to Strong Women. May We Know Them, May We Be Them, May We Raise Them," и "Girls Just Want to Have FUN-damental Rights."


 

 

Тигрицата на звездната джунгла

Коментари: 0

За да коментираш, е необходимо да влезеш в профила си. Ако все още нямаш такъв, използвай линка "Регистрация" по-долу.