Изгубеният свят: Фотографска изложба на Симеон Лютаков

Тринайсетте фотографии, които са част от изложбата, са заснети в последните 5 години и ще бъдат показани за първи път в София след представянето им във Варна и Русе...

Тринайсетте фотографии, които са част от изложбата, са заснети в последните 5 години и ще бъдат показани за първи път в София след представянето им във Варна и Русе.

Всяка една от тях е малка история, разказана в класическата черно-бяла естетика и запечатана от камерата на фотографа в “редките моменти, когато разумът застига чувствата”.

"Прескачам следващият час.
Човешкото падение е съкровено.

Изпивайки два литра вода на една чешма, час по-късно, въобще не мислех колко беше готино всичко и как ще разказвам… Знаех, че този последен час ще продължи дълго, много дълго, аз исках да продължи. Ще се върна до хотела, и до Сан Хосе ще се върна, и до Мадрид, и до София, и до Варна, и ще вляза у дома, все на четири крака, и няма да има никакъв GSM обхват, който да ми върне балканското самочувствие, докато не стигна до себе си и не дам всичко което имам, за да си платя данъка на щастието. Да се завърна в света, който загубих някъде по пътя, да се смиря пред любовта, която винаги побеждава, да пусна колонията от раци да мине през мен и да се запозная с тях поименно… Загубих страшно много време. Тръгвам, дано да ме чака поне половин живот завръщане."

Коментари: 0

За да коментираш, е необходимо да влезеш в профила си. Ако все още нямаш такъв, използвай линка "Регистрация" по-долу.