Следва

Тренд дрескод 2017: Ретро цветя

Лин Слейтър: Как на 63 се става модна икона!

Отивате на обяд с приятелка по време на Седмицата на модата в Ню Йорк и ден по-късно вече сте фешън сензация...

All fashion преди 6 години

Отивате на обяд с приятелка по време на Седмицата на модата в Ню Йорк и ден по-късно вече сте фешън сензация. Представяте ли си го?

Е, Лин Слейтър вече знае какво е, защото съвсем случайно на 63-години от професор в университета, тя се превръща в модна икона.

"Чаках приятелката ми пред сградата и изведнъж ме заобиколиха фотографи и започнаха да ми задават въпроси за аутфита ми. Така започна всичко", казва Лин, която в момента с гордост поддържа блога Accidental Icon и вече се е снимала за брандове като Commes des Garcons, Mango and Valentino.

"Бях облечена в костюм на Yohji Yamamoto комбиниран с чанта на Chanel", издава 63-годишната дама, която е била объркана за важен човек в модната индустрия.

Слейтър, доктор по социални науки, не е точно типичния модел на висшата мода, но тя е част от нея. "Държа да се обличам както харесва, не спазвам правила, нито пък се притеснявам от възрастта си. Имам собствен стил и обичам да експериментирам", казва тя.

От съвсем скоро, малко след "инцидента" с модните фотографи, Слейтър се радва на договор с една от най-големите и влиятелни модни агенции Elite London и вече има няколко запомнящи се сесии.

Чаровната Лин със сребърни коси е възхитителна не само заради неудържимото си отношение, но и заради изтънчения си и ясен стил.

Част от жестоките аутфити на 63-годишната нова модна икона в галерията горе>>>

More All fashion