Следва

Дъжд вали, ние на морето

Тренд дрескод 2017: Ретро цветя

Тенденции са тема, която ни вълнува особено силно сезон след сезон...

All fashion преди 6 години

Тенденции са тема, която ни вълнува особено силно всеки път. Отправната точка на тълкуване на всичко в модата, силуети, цветове и настроения, те са извор на вдъхновение и, най-важното, забавление. Защото в концепцията на думата мода е заложено именно това тълкувание или поне така следва да бъде разглеждано.

Днес и ние правим точно това - заиграваме се за готино пролетно настроение с една от основните за Пролет/Лято 2017 тенденции - Retro Florals.

Основното, което трябва да знаем за тренда

Главно действащо лице е максимализмът. В темата се открояват флоралните предложения, които, макар и да правят редовна поява всеки топъл сезон, за Пролет/Лято 2017 търпят важно изменение, а именно сериозната ретро интерпретация. Подвластни на 50-те, 60-те, 70-те и 80-те години на миналия век, принтовете се разполагат свободно в цветовата гама - от почти неутралните пастели (Chloe) до ярките оранжеви, цикламени, червени и зелени тонове, предложени от модерните имена в дизайна днес (Balenciaga).

Принтовете от своя страна влизат във всякакви чудни стилистични комбинации: от актуалните буфан и бел ръкави; плажните предложения, сами по себе си тренд, вечерните макси рокли, но и още лесни за носене ежедневни елементи като кроп топове и симпатични минита.

Първият епизод на авторската поредица Ние и ТРЕНДОВЕТЕ стартира тук, следващите очаквайте скоро...

Гащеризонът със забележителни флорални препратки стои в основата на визията. Комбинираме го с бански костюм, за да вкараме и елемент от друга основна тенденция на сезона - Summer Vibes . Завършваме започнатото с чифт високи еспадрили и елегантни котешки очила с огледални златни стъкла.

Гащеризон American Vintage
Бански костюм Calvin Klein
Еспадрили Juicy Couture
Очила Le Specs

Първата ни реална тренд визия е приятно комплиментирана от миди плисе пола, която пък се съчетава прекрасно със синия тишърт. С избора му намесваме още една от важните тенденции на деня - слоганите. Желаният резултат при внушението постигаме благодарение на кубинките, истинска класика. Що се отнася до очилата, отново абсолютно задължителни, те са с огледален ефект и светла рамка.

Тишърт Diesel
Пола Molly Bracken
Кубинки Dr. Martens
Очила Le Specs

Следващата находка в Retro Florals тенденцията е мини рокля в сочен червен тон и големи бели цветя, подчертани от изкусителните паднали рамене. Ориентираме се изцяло към свежата ежедневна естетика и комбинираме сладкото мини с чифт фини бели кецове, гореспоменатите светли слънчеви очила и една убийствено яка раница с втрещяващо влюбващ контрастен принт.

Рокля Boss Orange
Очила Le Specs
Раница Ted Baker
Кецове G-Star RAW


Всички ултра тренди дрехи и аксесоари можете да намерите в магазини Collective!

More All fashion

От ципа на Ема Стоун на Оскарите до ципа като символ на независимост

All fashion преди 1 ден

След широко обсъждания фатален цип на роклята, която Ема Стоун беше избрала за Оскарите, се връщаме назад във времето, за да разберем какво общо имат Първата световна война, детска реклама, Елза Скиапарели и Емил Хермес със „закопчаването на кукички за обувки“.

Техни височества Обувките, ревюта Есен/Зима 2024

All fashion преди 2 дни

Вълнението от модния месец отминава бавно и блажено: след като седмици наред пистите бяха сцена за развихреното въображение на най-великите дизайнери на нашето време, следите в съзнанието ни са все още ярки.