Следва

Дъжд вали, ние на морето

Тренд дрескод 2017: Ретро цветя

Тенденции са тема, която ни вълнува особено силно сезон след сезон...

All fashion преди 6 години

Тенденции са тема, която ни вълнува особено силно всеки път. Отправната точка на тълкуване на всичко в модата, силуети, цветове и настроения, те са извор на вдъхновение и, най-важното, забавление. Защото в концепцията на думата мода е заложено именно това тълкувание или поне така следва да бъде разглеждано.

Днес и ние правим точно това - заиграваме се за готино пролетно настроение с една от основните за Пролет/Лято 2017 тенденции - Retro Florals.

Основното, което трябва да знаем за тренда

Главно действащо лице е максимализмът. В темата се открояват флоралните предложения, които, макар и да правят редовна поява всеки топъл сезон, за Пролет/Лято 2017 търпят важно изменение, а именно сериозната ретро интерпретация. Подвластни на 50-те, 60-те, 70-те и 80-те години на миналия век, принтовете се разполагат свободно в цветовата гама - от почти неутралните пастели (Chloe) до ярките оранжеви, цикламени, червени и зелени тонове, предложени от модерните имена в дизайна днес (Balenciaga).

Принтовете от своя страна влизат във всякакви чудни стилистични комбинации: от актуалните буфан и бел ръкави; плажните предложения, сами по себе си тренд, вечерните макси рокли, но и още лесни за носене ежедневни елементи като кроп топове и симпатични минита.

Първият епизод на авторската поредица Ние и ТРЕНДОВЕТЕ стартира тук, следващите очаквайте скоро...

Гащеризонът със забележителни флорални препратки стои в основата на визията. Комбинираме го с бански костюм, за да вкараме и елемент от друга основна тенденция на сезона - Summer Vibes . Завършваме започнатото с чифт високи еспадрили и елегантни котешки очила с огледални златни стъкла.

Гащеризон American Vintage
Бански костюм Calvin Klein
Еспадрили Juicy Couture
Очила Le Specs

Първата ни реална тренд визия е приятно комплиментирана от миди плисе пола, която пък се съчетава прекрасно със синия тишърт. С избора му намесваме още една от важните тенденции на деня - слоганите. Желаният резултат при внушението постигаме благодарение на кубинките, истинска класика. Що се отнася до очилата, отново абсолютно задължителни, те са с огледален ефект и светла рамка.

Тишърт Diesel
Пола Molly Bracken
Кубинки Dr. Martens
Очила Le Specs

Следващата находка в Retro Florals тенденцията е мини рокля в сочен червен тон и големи бели цветя, подчертани от изкусителните паднали рамене. Ориентираме се изцяло към свежата ежедневна естетика и комбинираме сладкото мини с чифт фини бели кецове, гореспоменатите светли слънчеви очила и една убийствено яка раница с втрещяващо влюбващ контрастен принт.

Рокля Boss Orange
Очила Le Specs
Раница Ted Baker
Кецове G-Star RAW


Всички ултра тренди дрехи и аксесоари можете да намерите в магазини Collective!

More All fashion