Следва

Candy в работно време: Средиземноморски обяд след бас!

Той чисти, лъска, танцува, не спори. И е симпатяга. Какъв по-добър партньор в живота?

Доказано е: той не си разхвърля дрехите из апартамента и не се кара с телевизора...

All About Life преди 6 години

Доказано е: той не си разхвърля дрехите из апартамента и не се кара с телевизора. Не гледа мачове, когато искаш да си пуснеш Фешън канала. Не ръси пепел от цигарата в хола, даже въобще не пуши. Не си позволява забележки за вечерята, нито ще те прати до хладилника за бира точно когато правиш маникюра си.

И най-важното - той няма да сумти и да си измисля оправдания, когато го помолите да изчисти апартамента. Напротив – ще се заеме със завиден ентусиазъм и танцова стъпка.

Е, няма плочки на корема, нито бицепси и трицепси, но и в съвършената му закръгленост има сексапил, повярвайте. Защото той е г-н iRobot Roomba! Може да го наричате Румба, а може и другояче – и за това той няма излишни претенции. Името му е двусмислено и идва от закачливото смесване на латино танца с английската дума стая.

Накратко (и сериозно) казано: сбогом на прахосмукачките!
Никога чистенето не е било толкова лесно и едновременно с това толкова забавно и релаксиращо. Това малко чудо с елегантен дизайн има нужда само от натискане на бутона CLEAN, за да се завихри из помещението, сякаш танцува румба на горещ дансинг. Не се страхува от ъгли, ръбове и крака на маси – с грациозно движение се оттласква от тях, броди, пълзи и съсредоточено изсмуква всякакъв боклук и прах.



Накрая кротко паркира до зарядното си в очакване на нови заповеди. Можем със сигурност да гарантираме, че няма да ви изсмуче котката – притежава функция за акустично и оптично разпознаване на отпадъци.



Де да беше само това! Докато пием кафето си на сладки женски приказки, iRobot Roomba снове успоредно и хем чисти, хем бърбори като жив. Езикът му е роботски, но този партньорски контакт все е по-здравословен, отколкото да си говорим сами, нали? Така е напълно реалното чувството, че има кой да ви помага, а като дойдат гостите, неминуемо ще им направи впечатление, че подът на трапезарията е като облизан.

И още нещо суперважно! Живеем в дигитално време и не е трудно да се досетим, че изобщо не е задължително да сме вкъщи, за да заръчаме на iRobot Roomba да позачисти, докато сме на работа. Просто го стартираме дистанционно с мобилното приложение и – пей сърце! iRobot Roomba излъсква целия апартамент два пъти - минава стая по стая с тристепенната си почистваща система и функция против заплитане в кабели.

Единствената грижа е изтръскването на контейнера, което при голяма къща трябва да е редовно.
Но, както се казва, да ви имаме проблемите...

Ето и малко исторически факти за любопитните: компанията iRobot е създадена през 1990 г. от Колин Ангъл, Хелън Грейнър и Родни Брукс. Те (много умно впрочем) решили да приложат в практиката изследванията си по роботика и да ги пренесат от академичните среди в живия живот. Днес повече от 15 милиона домакинства по света използват iRobot - безспорен лидер в технологичните решения за дома и индустрията. А фактът, че компанията е сред лидерите, създаващи роботи за NASA, не трябва изобщо да ни учудва.

Накрая, за да не ни обвинят в сексизъм, сме длъжни да споменем, че iRobot Roomba може да бъде ползван със същия успех и от мъже. Най-вече от онези, които в далечните аналогови времена наричаха със звучната дума бекяри. Тези господа най-спокойно могат да поканят своята Румяна, Мими или както там си я кръстят на танц. Тя никога няма да им откаже.Напротив, ще освежи света им до блясък!

More All About Life

Можем, освен да го отпразнуваме, и да се замислим: 22-ри април е Денят на Земята

All About Life преди 1 седмица

Ние вярваме, че всеки ден трябва да бъде Ден на Земята. Но на 22 април (понеделник) ще имаме възможността да се обединим и заедно да направим нещо по въпроса за климатичните промени.

Мултивитамините: да или не, кога и защо

All About Life преди 6 дни

Без съмнение най-добрият начин да си набавите необходимите хранителни вещества е балансираната диета. За съжаление не ни е лесно в съвременното общество. Имаме нужда от нещо повече от храна. Мултивитамините са една от ефективните алтернативи, признати от експертите. Но от момента, в който решите да ги консумирате, въпросите започват да възникват един по един.