Следва

Сингъл малц за колекционери

Trend Report: Кристален чоукър

Трендът с чоукърите претърпя немалко метаморфози през изминалите няколко сезона и тъкмо когато бяхме убедени че повече няма накъде, той...

All fashion преди 6 години

Трендът с чоукърите претърпя немалко метаморфози през изминалите няколко сезона и тъкмо когато бяхме убедени, че повече няма накъде, той, чоукърът, за пореден път изплува на повърхността сред модни трендове.

Редно е да отбележим, че сега не става въпрос за класическия метален или панделка чоукър, а за съвсем нов образ. Съгласувано с дизайнерските дефилета за Есен/Зима 2017-та, той преминава във флирт с кристалите, от който се раждат не една или две интересни идеи.

Наблюдавайки възхода на кристалите през последните месеци - ботушите с кристали от последната колекция на Антъни Вакарело за Saint Laurent, както и брокатената версия на Chanel; силно декорираните обувки на Manolo Blahnik и Balenciaga, които са в своя пик, редно бе да се досетим, че това начинание ще еволюира и в нещо друго освен декорация по изящни и безумно скъпи обувки.

Дизайнерите съчетават въпросните колиета по разнообразен маниер - понякога като самостоятелен акцент в монохромната визия, а друг път като силен завършек към вече еклектичния ансамбъл. Разбира се, включвания от звездния фронт също не липсват, където Киара Ферани, Кристина Базан и Кендал Дженър умело разхождат вариации на лъскавото бижу...

На снимката горе: Кендал Дженър


Кендал Дженър


Кендал Дженър


Киара Ферани


Chanel


Lanvin


Saint Laurent

More All fashion

От ципа на Ема Стоун на Оскарите до ципа като символ на независимост

All fashion преди 11 часа

След широко обсъждания фатален цип на роклята, която Ема Стоун беше избрала за Оскарите, се връщаме назад във времето, за да разберем какво общо имат Първата световна война, детска реклама, Елза Скиапарели и Емил Хермес със „закопчаването на кукички за обувки“.

Техни височества Обувките, ревюта Есен/Зима 2024

All fashion преди 1 ден

Вълнението от модния месец отминава бавно и блажено: след като седмици наред пистите бяха сцена за развихреното въображение на най-великите дизайнери на нашето време, следите в съзнанието ни са все още ярки.