Следва

Сингъл малц за колекционери

Trend Report: Кристален чоукър

Трендът с чоукърите претърпя немалко метаморфози през изминалите няколко сезона и тъкмо когато бяхме убедени че повече няма накъде, той...

All fashion преди 6 години

Трендът с чоукърите претърпя немалко метаморфози през изминалите няколко сезона и тъкмо когато бяхме убедени, че повече няма накъде, той, чоукърът, за пореден път изплува на повърхността сред модни трендове.

Редно е да отбележим, че сега не става въпрос за класическия метален или панделка чоукър, а за съвсем нов образ. Съгласувано с дизайнерските дефилета за Есен/Зима 2017-та, той преминава във флирт с кристалите, от който се раждат не една или две интересни идеи.

Наблюдавайки възхода на кристалите през последните месеци - ботушите с кристали от последната колекция на Антъни Вакарело за Saint Laurent, както и брокатената версия на Chanel; силно декорираните обувки на Manolo Blahnik и Balenciaga, които са в своя пик, редно бе да се досетим, че това начинание ще еволюира и в нещо друго освен декорация по изящни и безумно скъпи обувки.

Дизайнерите съчетават въпросните колиета по разнообразен маниер - понякога като самостоятелен акцент в монохромната визия, а друг път като силен завършек към вече еклектичния ансамбъл. Разбира се, включвания от звездния фронт също не липсват, където Киара Ферани, Кристина Базан и Кендал Дженър умело разхождат вариации на лъскавото бижу...

На снимката горе: Кендал Дженър


Кендал Дженър


Кендал Дженър


Киара Ферани


Chanel


Lanvin


Saint Laurent

More All fashion