Следва

Седмичен ХОРОСКОП - 15.05 - 21.05

Три български забележителности отново чисти в кампанията „Чист дом, чиста страна"

Участниците в инициативата „Почисти и пътувай“ - над 5000 човека, избраха Самуиловата крепост, Фонтанa и чешмата в град Троян и Мавзолей-костница на Априлци в...

All About Life преди 6 години

Участниците в инициативата „Почисти и пътувай“ - над 5000 души, избраха Самуиловата крепост, Фонтанa и чешмата в град Троян и Мавзолей-костница на Априлци в Копривщица, подкрепяйки каузата на Cif & Domestos „Чист дом, чиста страна" в първия етап на начинанието (припомнете си неговия старт). Целта: да помогне за опазването на обекти с национална значимост и да мотивира хората да поддържат чист не само дома си, но и заобикалящата ги среда.

В рамките на четвъртото издание на „Чист дом, чиста страна" потребителите имаха възможност да гласуват за една от 8-те дестинации, включени в кампанията – Фонтана и чешмата в град Троян, Музей на Солта в Поморие, Самуилова крепост, Паметник на Калифер войвода в Калофер, Мавзолей-костница на Априлци в град Копривщица, Мемориал „Априлци и Антонивановци“ в Батак, Общински младежки дом в Шумен и Къща-музей „Никола Войвода“ във Враца. Локациите бяха специално подбрани, заради тяхната културна стойност, местоположение и историческо значение за местната общност.

На снимката горе: Мавзолей-костница на Априлци в Копривщица


Фонтан и чешма в град Троян



Първите три локации в класацията, избрани от потребителите чрез гласуване, ще получат професионално почистване от Cif & Domestos, в което ще се включи екипът на компанията, доброволци и победителите от седмичната игра, спечелили приключенска екскурзия.

На първо място бе класирана Самуиловата крепост с 1994 гласа, като Cif & Domestos ще почисти музейната експозиция на комплекса.
На второ място с 817 гласа бе позициониран град Троян, където ще бъдат почистени Фонтана и чешмата на централния площад, като ще се премахнат и графитите.


Самуиловата крепост 



На трето място с 464 гласа е Мавзолеят-костница на Априлци в град Копривщица, построен в памет на геройски загиналите в Априлското въстание, където ще бъдат почистени фасадата и пространството наоколо.

More All About Life

Можем, освен да го отпразнуваме, и да се замислим: 22-ри април е Денят на Земята

All About Life преди 6 дни

Ние вярваме, че всеки ден трябва да бъде Ден на Земята. Но на 22 април (понеделник) ще имаме възможността да се обединим и заедно да направим нещо по въпроса за климатичните промени.

Мултивитамините: да или не, кога и защо

All About Life преди 5 дни

Без съмнение най-добрият начин да си набавите необходимите хранителни вещества е балансираната диета. За съжаление не ни е лесно в съвременното общество. Имаме нужда от нещо повече от храна. Мултивитамините са една от ефективните алтернативи, признати от експертите. Но от момента, в който решите да ги консумирате, въпросите започват да възникват един по един.

Астро: 4-те зодии, предразположени към психични разстройства

All About Life преди 5 дни

Коя зодия според вас е най-склонна към депресия? Кой е по-вероятно да има хистрионно разстройство на личността? Става дума за четирима представители на зодиакалния кръг, чиято психика е много лабилна.