Следва

Тренд дрескод 2017: Summer vibes

Louis Vuitton Resort 2018: Може би ще свикнем през 2084!

От самия си старт в Louis Vuitton през 2013-та, креативният директор Никола...

All fashion преди 6 години

От самия си старт в Louis Vuitton през 2013-та, креативният директор Никола разглежда круизните колекции на забележителни локации по света - Палм Спрингс, Рио де Жанейро, Париж... А за последния си моден спектакъл, той отвежда приятели на старата френска къща в един от най-красивите музеи в света Михо, намиращ се на около час път от Кьото, Япония.

Във футуристична обстановка, дизайнерът разгръща една многопластова и рискована колекция от цели 55 визии с крещящи японски препратки във всеки един детайл - кабуки; самурайски доспехи; оби платове; традиционни гравюри, използвани обаче под формата на принтове. Самият Никола разказва: "Всяка круизна колекция е откритие, игра на интегриране на културата на страната, която посещаваме, но с подчертано френска гледна точка. Идвам в Япония вече повече от 20 години по професионални и лични причини и винаги съм бил изумен от контраста между ревностното опазване на културно"то наследство и забележителната модерност на страната и нейните жители."

Интересен детайл около колекцията е колаборацията на французина с японския дизайнер Кансай Ямамото, известен сред широката публика с отличителните си дизайни, правени за част от турнетата на Дейвид Бауи: "Исках да пресъздам и забавната част на Япония в колекцията, а кой би могъл да ми помогне по-добре в това начинание от него? Всички познаваме страхотната му работа по костюмите на Бауи, но е важно да се отбележи, че той е още и първият японски дизайнер, показал колекциите си в Париж. Стори ми се интересно да отпразнуваме всичко това с една колаборация за Резорт 2018-та."

Що се отнася до дизайните, то те са очаквано впечатляващи и с акцент към силните кройки: оувърсайзд блейзъри със силует пясъчен часовник; подчертано заоблени рамене; якета с къси ръкави; момчешки скъсени силуети; абсолютно релаксирани рокли, контрастни на останалите структурирани елементи; детайли от пачуърк с кожа от косъм; дантели в злато и сребро. Всичко това е добре познато като почерк от работата на Никола през годините, а включването на Кансай Ямамото пък наблюдаваме предимно в принтовете и аксесоарите към колекцията...


Никола Геские

 

More All fashion