Мода

Louis Vuitton Resort 2018: Може би ще свикнем през 2084!

15-05-2017 Текст: View Sofia/Габриела Желева Фотография: Indigital 54
Добави коментар
Предишна снимка
Предишна снимка

От самия си старт в Louis Vuitton през 2013-та, креативният директор Никола разглежда круизните колекции на забележителни локации по света - Палм Спрингс, Рио де Жанейро, Париж... А за последния си моден спектакъл, той отвежда приятели на старата френска къща в един от най-красивите музеи в света Михо, намиращ се на около час път от Кьото, Япония.

Във футуристична обстановка, дизайнерът разгръща една многопластова и рискована колекция от цели 55 визии с крещящи японски препратки във всеки един детайл - кабуки; самурайски доспехи; оби платове; традиционни гравюри, използвани обаче под формата на принтове. Самият Никола разказва: "Всяка круизна колекция е откритие, игра на интегриране на културата на страната, която посещаваме, но с подчертано френска гледна точка. Идвам в Япония вече повече от 20 години по професионални и лични причини и винаги съм бил изумен от контраста между ревностното опазване на културно"то наследство и забележителната модерност на страната и нейните жители."

Интересен детайл около колекцията е колаборацията на французина с японския дизайнер Кансай Ямамото, известен сред широката публика с отличителните си дизайни, правени за част от турнетата на Дейвид Бауи: "Исках да пресъздам и забавната част на Япония в колекцията, а кой би могъл да ми помогне по-добре в това начинание от него? Всички познаваме страхотната му работа по костюмите на Бауи, но е важно да се отбележи, че той е още и първият японски дизайнер, показал колекциите си в Париж. Стори ми се интересно да отпразнуваме всичко това с една колаборация за Резорт 2018-та."

Що се отнася до дизайните, то те са очаквано впечатляващи и с акцент към силните кройки: оувърсайзд блейзъри със силует пясъчен часовник; подчертано заоблени рамене; якета с къси ръкави; момчешки скъсени силуети; абсолютно релаксирани рокли, контрастни на останалите структурирани елементи; детайли от пачуърк с кожа от косъм; дантели в злато и сребро. Всичко това е добре познато като почерк от работата на Никола през годините, а включването на Кансай Ямамото пък наблюдаваме предимно в принтовете и аксесоарите към колекцията...

Коментари 0

Добави коментар

За да коментираш, е необходимо да влезеш в профила си.
Ако все още нямаш такъв, използвай линка "Регистрация" по-долу.

    Регистрация / Забравена парола

Питай ме, Питай ме

Здрава коса през лятото? COCO ни дава отговора...

Здрава коса през лятото? COCO ни дава отговора...

06-07-2017

Въпрос:

Здрава коса през лятото? COCO ни дава отговора...

Отговор:

Всички знаем какви красиви къдрици ни прави солената вода, но май ще се окаже доста вредна за гривата ни. Ето и няколко съвета как да се грижим за косата си след плаж... Прочети... 

Item of the day

Пижама Party!

Виж още
Пижама Party!

Жълт бутон

Катето Евро ще става баба ОТНОВО!

Катето Евро ще става баба ОТНОВО!

Виж още