Следва

Тренд дрескод 2017: Summer vibes

Louis Vuitton Resort 2018: Може би ще свикнем през 2084!

От самия си старт в Louis Vuitton през 2013-та, креативният директор Никола...

All fashion преди 6 години

От самия си старт в Louis Vuitton през 2013-та, креативният директор Никола разглежда круизните колекции на забележителни локации по света - Палм Спрингс, Рио де Жанейро, Париж... А за последния си моден спектакъл, той отвежда приятели на старата френска къща в един от най-красивите музеи в света Михо, намиращ се на около час път от Кьото, Япония.

Във футуристична обстановка, дизайнерът разгръща една многопластова и рискована колекция от цели 55 визии с крещящи японски препратки във всеки един детайл - кабуки; самурайски доспехи; оби платове; традиционни гравюри, използвани обаче под формата на принтове. Самият Никола разказва: "Всяка круизна колекция е откритие, игра на интегриране на културата на страната, която посещаваме, но с подчертано френска гледна точка. Идвам в Япония вече повече от 20 години по професионални и лични причини и винаги съм бил изумен от контраста между ревностното опазване на културно"то наследство и забележителната модерност на страната и нейните жители."

Интересен детайл около колекцията е колаборацията на французина с японския дизайнер Кансай Ямамото, известен сред широката публика с отличителните си дизайни, правени за част от турнетата на Дейвид Бауи: "Исках да пресъздам и забавната част на Япония в колекцията, а кой би могъл да ми помогне по-добре в това начинание от него? Всички познаваме страхотната му работа по костюмите на Бауи, но е важно да се отбележи, че той е още и първият японски дизайнер, показал колекциите си в Париж. Стори ми се интересно да отпразнуваме всичко това с една колаборация за Резорт 2018-та."

Що се отнася до дизайните, то те са очаквано впечатляващи и с акцент към силните кройки: оувърсайзд блейзъри със силует пясъчен часовник; подчертано заоблени рамене; якета с къси ръкави; момчешки скъсени силуети; абсолютно релаксирани рокли, контрастни на останалите структурирани елементи; детайли от пачуърк с кожа от косъм; дантели в злато и сребро. Всичко това е добре познато като почерк от работата на Никола през годините, а включването на Кансай Ямамото пък наблюдаваме предимно в принтовете и аксесоарите към колекцията...


Никола Геские

 

More All fashion

От ципа на Ема Стоун на Оскарите до ципа като символ на независимост

All fashion преди 11 часа

След широко обсъждания фатален цип на роклята, която Ема Стоун беше избрала за Оскарите, се връщаме назад във времето, за да разберем какво общо имат Първата световна война, детска реклама, Елза Скиапарели и Емил Хермес със „закопчаването на кукички за обувки“.

Техни височества Обувките, ревюта Есен/Зима 2024

All fashion преди 1 ден

Вълнението от модния месец отминава бавно и блажено: след като седмици наред пистите бяха сцена за развихреното въображение на най-великите дизайнери на нашето време, следите в съзнанието ни са все още ярки.