Следва

Г като гаф: Модните недомислици на седмицата

Тренд дрескод 2017: Summer vibes

Тенденции са тема, която ни вълнува особено силно всеки път...

All fashion преди 6 години

Тенденции са тема, която ни вълнува особено силно всеки път. Отправната точка на тълкуване на всичко в модата, силуети, цветове и настроения, те са извор на вдъхновение и, най-важното, забавление. Защото в концепцията на думата мода е заложено именно това тълкувание или поне така следва да бъде разглеждано.

Днес и ние правим точно това - заиграваме се за готино пролетно настроение с една от основните за Пролет/Лято 2017 тенденции - Summer Vibes.

Основното, което трябва да знаем за тренда

Трудно е да си представим плажната естетика в буквалния й смисъл на котешката пътечка. За Пролет/Лято 2017-та обаче, дизайнерите нагледно показват как точно се случва това: плувни шапки с 3D декорации, плажни чехли и изобилие от бански костюми. По подразбиране, банските биват цели и половинки - като първият вариант е брилянтно съчетан с велурени панталони и високи обувки с дълбоко деколте; а половинките - комбинирани по най-модния възможен начин с оувърсайзд деним яке с принт и апликации, копринена миди плисирана пола, фини чорапогащи и високи сандали...

Безспорно, най-ярките представители на тренда са Miu Miu и съответно Prada, като първите буквално превръщат котешката пътечка в импровизирано басейн парти. Моделите разхождат всякакви чудесни и кокетни бански костюми, ретро плувни шапки, високи лачени платформи и палта, наподобяващи и като текстура, и като принт плажната хавлия...

Дизайнерските предложения дават и немалко стайлинг идеи за това как този тренд може да се интерпретира в ежедневието: целият бански костюм би стоял страхотно с кежуал панталони и кецове, а по-предизвикателната визия с половинки лесно може да се превърне в убийствен парти ансамбъл!

Вторият епизод на авторската поредица Ние и ТРЕНДОВЕТЕ стартира тук, следващите очаквайте скоро...

Като най-ярък и смеем да кажем пипкав елемент от плажната тенденция, банският костюм заема централна роля в първия ни ансамбъл. Той си кореспондира прекрасно с широките цветни панталони с висока талия и бялото деним яке с фантастична бродерия. Придаваме височина на силуета с чифт нежни плетени еспадрили и шапка в комплиментиращи цялата визия цветове.

Деним яке Pepe Jeans
Бански Calvin Klein
Панталони L.A Dolls
Еспадрили Juicy Couture
Шапка Scotch & Soda

И тъй като този тренд подканва към експерименти, редно е да се възползваме от шанса. А какво по-смело от ефирна рокля в металик и преливащи се сребристо-розови нюанси? Решаваме, че чифт актуални за момента чехли във флорален принт, биха били добро допълнение и завършваме с огледални розово-лилави слънчеви очила и широкопола сламена шапка.

Рокля Diesel
Шапка архив на View Sofia
Чехли Ted Baker
Очила Le Specs

За последната от днешните визии, отново обръщаме поглед към банския костюм в топъл каки тон. Акцент и в тази визия, сега той бива придружен от романтичен бохо елек с ресни и мъниста, чието фестивално звучене бива допълнително подчертано от симпатичните деним шорти с накъсани детайли. Незаменими помощници тук, разбира се, са още цветната шапка и убийствените розови еспадрили.



Шапка Scotch & Soda
Бански Calvin Klein
Елек Molly Bracken
Деним шорти Pepe Jeans
Еспадрили Toms


Всички ултра тренди дрехи и аксесоари можете да намерите в магазини Collective!

More All fashion