Следва

Театралното многообразие на Азия част от програмата на Световен театър в София 2017

ЪПСУРТно мега як концерт!

Когато любимата ти хип-хоп банда се качи на най-голямата сцена в България в зала „Арена Армеец” ...

Music преди 6 години

Когато любимата ти хип-хоп банда се качи на най-голямата сцена в България в зала „Арена Армеец” за много по-малко от „50 лв. разходи” и ти изпее най- най-яките си хитове, което моментално означава всяко едно от селектираните парчета, оставаш без дъх и сили от купонясване и най-малко 100-процентово зареден с огромен емоционален багаж за дълго напред във времето. Или поне до следващия им лайф.

Момчетата от „ЪПСУРТ” - Буч, бат’ Венци и Ицо Хазарта, в съботната вечер показаха за пореден път как се прави „тоок шоу за проблемите на поп-фолка” и с огромен кеф, желание и дълбоко от душата, ни подариха всички „тези песни, идващи от морето, не от планината”. Раздадоха се. Максимално. С усмивки, неслизащи от лицата им. Сякаш речитативите им бяха лично отправени към всеки един от хилядите фенове. А те бяха на всякаква възраст – от 3-4-годишни малчовци, до… такива, които спокойно могат да бъдат родители на някои от рапърите.

Както и самата Белослава минути, преди да се качи с тях на сцена с „нейното дупе златно”, каза: „На този концерт ще дойдат всички готини и интелигентни родители, заедно с децата си! И твойта майка също!”. И да, така беше - всички те пееха, кълчиха кълки, не мълчаха и се забавляваха заедно, като за последно.

Невероятна мултимедия, страхотен балет, безупречен бенд, готини гости с тях на сцената – освен гореспоменатата „муфта мадама”, също и сатиричният Дичо, който държеше да видим „как потъваме, настъпваме дървената лъжа”. Доброто дуетно другарче на Лора Караджова Гудслав с „каляски маркови, бейбета – също”. Докато все още не бяхме „пияни”, се появи и колоритният Я Я Роянов, който, клатейки, се мести с неговия красив и дълъг… кларинет. Добре е, че на музикалния подиум не се качиха ни’кви „светещи жилетки”, които да се налагаше да бъдат питани „’Що сте толко’ нервни?”

А те, Ъпсурт, то щото нас ни не е, ама то щото са, нали, добри момчета – те ни пеят, ние им свирим, опа – пляскаме, ама „ше си остане между нас си”!… Благодариха ни. Много пъти. И ние им благодарим! И те така няколко часа!... А леле майко!


More Music