Love to quote: 10 велики цитата за разходка с велосипед

Карането на колело е удоволствие, на което се радваме всички (или поне тези от нас, за които пазенето на равновесие на две гуми...

Карането на колело е удоволствие, на което се радваме всички (или поне тези от нас, за които пазенето на равновесие на две гуми не е задача с повишена трудност). И от момента, в който махнем помощните колела и преодолеем гравитацията, усещането за свобода е несравнимо. 

Точно поради тази причина не ни изненадва фактът, че това велико изобретение се издига в култ и в литературата, и в киното, и в музиката, и къде ли още не още от самото начало на своето съществуване. 

Нас ни вдъхновяват такива неща и бързаме да споделим, за да не сме егоисти. Затова ви правим част от нашето пътешествие (с велосипед), споделяйки цитати, музика и прекрасни кадри, свързани с двуколесния ни приятел, който с годините определено не е загубил своето значение.

На снимката горе: Пол Нюман и Джоан Уудуърд

Джек Лондон

"Винаги на велосипед! Днес това е едно от нещата, които придават смисъл на живота. Аз, например, се упражнявам всеки ден. Ах, просто поемете в ръцете си кормилото, завъртете педалите и стремглаво се пуснете по улици и малки пътеки, над железопътни линии и мостове, прорязвайки тълпите и избягвайки стълкновенията с 20 мили в час, а дори и повече и си представяйте през цялото време как внезапно се сгромолясвате с трясък. Ето това е вече нещо!"

Хърбърт Уелс

"Когато видя възрастен човек на колело, аз съм спокоен за човечеството."

Марк Твен

"Купете си велосипед! Няма да съжалявате, ако останете живи."


Бет Мидлър кара колело дори вкъщи

Алберт Айнщайн

"Животът е като велосипед! Можеш да запазиш равновесие само ако продължиш да се движиш."

Ърнест Хемингуей

Коментари: 0

За да коментираш, е необходимо да влезеш в профила си. Ако все още нямаш такъв, използвай линка "Регистрация" по-долу.