Следва

Лучия Джованини прави уъркшоп за първи път в България

Love to quote: 10 велики цитата за разходка с велосипед

Карането на колело е удоволствие, на което се радваме всички (или поне тези от нас, за които пазенето на равновесие на две гуми...

Celebrities преди 6 години

Карането на колело е удоволствие, на което се радваме всички (или поне тези от нас, за които пазенето на равновесие на две гуми не е задача с повишена трудност). И от момента, в който махнем помощните колела и преодолеем гравитацията, усещането за свобода е несравнимо. 

Точно поради тази причина не ни изненадва фактът, че това велико изобретение се издига в култ и в литературата, и в киното, и в музиката, и къде ли още не още от самото начало на своето съществуване. 

Нас ни вдъхновяват такива неща и бързаме да споделим, за да не сме егоисти. Затова ви правим част от нашето пътешествие (с велосипед), споделяйки цитати, музика и прекрасни кадри, свързани с двуколесния ни приятел, който с годините определено не е загубил своето значение.

На снимката горе: Пол Нюман и Джоан Уудуърд

Джек Лондон

"Винаги на велосипед! Днес това е едно от нещата, които придават смисъл на живота. Аз, например, се упражнявам всеки ден. Ах, просто поемете в ръцете си кормилото, завъртете педалите и стремглаво се пуснете по улици и малки пътеки, над железопътни линии и мостове, прорязвайки тълпите и избягвайки стълкновенията с 20 мили в час, а дори и повече и си представяйте през цялото време как внезапно се сгромолясвате с трясък. Ето това е вече нещо!"

Хърбърт Уелс

"Когато видя възрастен човек на колело, аз съм спокоен за човечеството."

Марк Твен

"Купете си велосипед! Няма да съжалявате, ако останете живи."


Бет Мидлър кара колело дори вкъщи

Алберт Айнщайн

"Животът е като велосипед! Можеш да запазиш равновесие само ако продължиш да се движиш."

Ърнест Хемингуей

"Именно карането на колело е онова, с помощта на което ще опознаете земята по прекрасен начин, изкачвайки се по хълмистите й склонове и после спускайки се надолу. Ще запомните тази красота. Докато от колата си ще видите просто впечатляващия ръст на хълма и няма да запазите никакъв спомен."


Кларк Гейбъл

Айрис Мърдок

"Велосипедът е най-цивилизованото средство за придвижване, познато на човека. Другите превозни средства стават все по-кошмарни с всеки изминал ден. Единствено велосипедът си остава с най-чистото сърце."

Ланс Армстронг

"На велосипеда ме държат не състезателните рекорди, а чувството на истинско щастие."


Марлен Дитрих

Джон Кенеди

"Нищо не може да се сравни с удоволствието от простата разходка с велосипед."

Ал Пачино

"Като дете се молех на Бог да ми донесе велосипед. След това разбрах, че Бог работи по различен начин. Откраднах си един и после молих за прошка."

Робин Уилямс

"Аз карам колело! За мен това е като подвижна медитация."

More Celebrities

Ричард Гиър, 74, и Алехандра, 41, на гала в Ню Йорк

Celebrities преди 1 ден

Ричард Гиър и Алехандра Силва подкрепиха благотворителната гала City Harvest, която се организира за набиране на средства за осигуряване на топла храна на тези, които имат най-голяма нужда от нея. На събитието присъстваха също Криси Тейгън и Джон Леджънд, тя - в приказна прозрачна рокля.