Следва

Идва лятото! Как да предпазим косата си от слънцето и други фактори?

Мезотерапията: Почти пълен безплатен курс

Какви компоненти влизат в мезококтейла, на кого подхожда тази процедура и колко време да очакваш ефекта...

Hair преди 6 години

Какви компоненти влизат в мезококтейла, на кого подхожда тази процедура и колко време трае ефектът – заедно с експертите даваме отговори на въпросите около невероятно нашумялата, направо чудодейна разкрасяваща манипулация.

1. Какво е мезотепрапия?

Това са микроинжекции с различни биологично активни вещества (мезококтейл), които се инжектират в кожата с помощта на много тънки игли.

2. Какво има в състава на мезококтейла?

При мезотерапията се забъркват коктейли от подмладяващи и лечебни препарати, подбрани индивидуално за всеки клиент. В състава на чудото влизат хиалуронова киселина, витамини, микроелементи, растителни екстракти, пептиди, аминокиселини в различни съотношения.



3. Какво е действието на мезотерапията?

Отлично профилактично средство, което и лекува кожни проблеми. Има овлажняващ, лифтинг ефект и  противовъзпалително действие.

4. Какви показания трябва да има за провеждането й?

 Суха кожа, бръчки, повехнал тен, възрастови изменения, възпаления. Има и възстановителен ефект след дълго излагане на слънце.

5. Може ли да се вкарва в кожата само хиалуронова киселина?

 Може, за да се хидратира кожата, да се подобри тенът, да се придаде сияние на кожата, да се премахнат дребните бръчки и да се възстанови кожата след стрес. Хиалуроновата киселина създава хидрорезерв в кожата, овлажнява и стимулира клетките сами да изработват хиалуронова киселина. Тя има антиоксидантни и имуностимулиращи свойства.


6. Боли ли?

Като цяло процедурата е болезнена, но всичко зависи от прага на болка на пациента. За неутрализация на неприятните усещания се използва обезболяващ крем, който се нанася 30-40 минути преди самата процедура. Освен това съществува безиглена мезотерапия, при която полезните вещества се вкарват в кожата с помощта на апарати, без да уврежда повърхностният слой на кожата и съответно – без болка.

7. Какво се случва с лицето веднага след процедурата?

Кожата почервенява и са видими малки червени точки от убожданията. Нормална реакция, която преминава след няколко дни.

8. Защо понякога се появяват мехурчета по кожата и бързо ли изчезват?

Така наречените „папули“ се появяват след използване на препарата, съдържащ хиалуронова киселина, която притегля голямо количество вода. Тези следи са видими, докато концентрацията на това вещество в кожата е на високо ниво. Изчезват след 2-4 дни.

9. Кога може да се види резултатът от мезотерапията?

Подобрението на общото състояние на кожата може да се види след седмица, още след първата процедура. Дълготраен и добър резултат има след провеждането на цял курс от три до шест процедури, в зависимост от поставените задачи.

More Hair