Следва

Златните ТРИ за перфектна коса от Диего Перез!

Идва лятото! Как да предпазим косата си от слънцето и други фактори?

Пазарът в България още не е достатъчно развит в тази категория, за съжаление, и малък процент крайни клиенти защитават и косата си, освен...

Hair преди 6 години

Пазарът в България още не е достатъчно развит в тази категория, за съжаление, и малък процент крайни клиенти защитават и косата си, освен лицето си от силното слънце през пролетно-летния сезон и други фактори на околната среда.

Истината е, че както кожата на лицето ни е уязвима на увреждане от UV A & UV B лъчите и другите външни агресори, по същия начин и сърцевината и стеблото на косъма остават незащитени под въздействието на Лятната агресия със слънцето враг No1 и заедно с другите външни агресори (пясък, сол, хлор, вятър, замърсявания). Косата също има нужда от специална защитна грижа, ако не искаме да се озовем със суха като слама, турдна за разресване, късаща се коса без блясък. Да, това са признаците за увредена коса и те се дължат на това, което се случва с косъма, когато той остане незащитен: ХЛФ е разрушен, кутикулата е повдигната и пропуска уврежданията в сърцевината на косъма, кератинът и пигментите са засегнати.



Боядисаните коси са по-уязвими към дехидратация и като цяло към агресия отвън.

Именно затова, Rene Furterer разработи експертна слънцезащитна грижа за коса - линията Soleil, която предоставя безпрецедентна гарантирана защита на косата, благодарение на първия и единствен патентован индекс, обозначен на опаковката – 90 KPF (keratin protection factor/фактор за защита на кератина) в две галенови водоустойчиви текстури: масло и флуид с релаксиращ парфюм в комфортен слънчев флакон.

More Hair