Идва лятото! Как да предпазим косата си от слънцето и други фактори?

Пазарът в България още не е достатъчно развит в тази категория, за съжаление, и малък процент крайни клиенти защитават и косата си, освен...

Пазарът в България още не е достатъчно развит в тази категория, за съжаление, и малък процент крайни клиенти защитават и косата си, освен лицето си от силното слънце през пролетно-летния сезон и други фактори на околната среда.

Истината е, че както кожата на лицето ни е уязвима на увреждане от UV A & UV B лъчите и другите външни агресори, по същия начин и сърцевината и стеблото на косъма остават незащитени под въздействието на Лятната агресия със слънцето враг No1 и заедно с другите външни агресори (пясък, сол, хлор, вятър, замърсявания). Косата също има нужда от специална защитна грижа, ако не искаме да се озовем със суха като слама, турдна за разресване, късаща се коса без блясък. Да, това са признаците за увредена коса и те се дължат на това, което се случва с косъма, когато той остане незащитен: ХЛФ е разрушен, кутикулата е повдигната и пропуска уврежданията в сърцевината на косъма, кератинът и пигментите са засегнати.


Коментари: 0

За да коментираш, е необходимо да влезеш в профила си. Ако все още нямаш такъв, използвай линка "Регистрация" по-долу.